bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Samma Författare:
I skuggan av de döda
Liknande böcker:
Morianerna
 J. Ekström
Rika barn leka häst
 U. Trenter
Miss Pym ingriper
 J. Tey
Inga fler hemligheter
 E. Brunn
Fruktans hus
 M. Ahlstedt
Christine Falls
 B. Black
Maigret och den unga döda
 G. Simenon
Maigret tar miste
 G. Simenon
Maigret och den gamla..
 G. Simenon
Domaredans
 U. Durling

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerUt kom vargarna

 
Författare: Jesper Ersgård
Genre: Deckare
Ämnesord: hälsa, mord, spänning
Utgivningsår: 2009
ISBN: 9789185535514
 
Spänning:  9
Romantik:  1
Humor:  2
Lärorik:  3
Sorglig:  4

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


Medelbetyg: 3 (3 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Ut kom vargarna :


kristina_s 2009-07-30 22:31
Bokrecension av Jesper Ersgårds Ut kom vargarna. 2009
Denna bok kommer ut i handeln i morgon 1 augusti 2009. Ni som gillar spännande deckare med mycket handling och lite extra mycket action, gå till er bokhandlare och köp den på en gång.

Jesper Ersgård är född 1969. Han har skrivit filmanus i Hollywood, bl. a. Racid och Living in Peril. Han har en fil.mag i litteraturvetenskap och sitter i styrelsen för Delblanc-sällskapet. Jesper bor på Södermalm i Stockholm med sin fru och dotter. Ut kom vargarna är hans debutroman.

Handling – Från början var William 29 år, i fysisk toppform, tränad och med tjockt mörkt hår, nästan svart. Han var helt enkelt en vacker man. Bara för att han såg så bra ut trodde många att han var homo.

Varje morgon brukar William och hans kompanjon Roger köpa med sig en fika, från kaféet Ellas. Så också idag. William går fram till disken och beställer. Han märker aldrig de två männen som kommer fram och ställer sig på var sin sida om honom. Utan förvarning kör den ena mannen sin kniv djupt i sidan på William. William skriker högt och vänder sig om. Då kommer att andra hugg som går in i Williams axel. Han får flera hugg i bl.a. i bröstet, kniven glider ner längs revbenen. William svimmar av smärta. Den ena mannen snittar William i ansiktet. Han känner hur hans kinder delas i två och hänger som lösa lappar mot halsen.

Trots allt överlever William. Läkarna har lappat ihop honom så gott det gick. Men någon vacker man är han inte numera. Han ser mer ut som ett odjur. Han börjar kallas för Scareface. William slutar som polis och blir sjupensionär. Ett tag i alla fall.

Helt plötsligt får William och en annan polis som heter Julia. Hon är också en outsider inom poliskåren ett känsligt uppdrag.

De ska åka till S:t Petersburg för att hitta en våldsam bankrånare och föra honom till Sverige där han ska gripas. Men det är inte det lättaste.

Snart är Julia och William jagade av både ryska polisen och ryska maffian. Allt medans den svenske bankrånaren jagas av sina medbrottslingar som vill ha sin del av bytet.

Det är många blodiga händelser. Ingen kan vara säker på vem som är vän eller fiende. Man kan inte lita på någon.
En jättebra och spännande deckare. Särskilt för de som gillar mycket action.

Betyg 4

090801 Kristina SimarBetyg 4

bokdebutant.se 2011-02-14 17:15
Läste nyligen Jesper Ersgårds "Ut kom vargarna", eller läste är kanske inte riktigt ärligt för efter en rad brutala övergrepp, mord, våldtäkter beskrivit i detalj skummade jag mej igenom till slutet. Det är inte så att jag är känslig, utan det som stör mej är frosseriet i blod, hjärnsubstans, krossade näsor och ben, uppskurna kroppsdelar. Sensationellt våld. Porträttet av en rättrådig polis som faller och själv blir våldsam har inte samma djup som t ex i ”Crash” och kan inte hålla storyn uppe.
Det blir rätt och slätt mycket våld för våldets skull. Personerna i storyn engagerar en inte. Varför ska man bry mej om dessa hel och halv psykopater som skär upp varandra och alla andra som kommer i vägen i sin iver att hämnas. Det verkar inte finnas någon finess eller tanke bakom, bara det grova våldet i sej.

Bokdebutant-Maria
Betyg 2

bonadea 2014-09-26 09:48
Ut kom vargarna är spännande från första sidan, en bok i snabba cash anda . Boken tog en oväntad vändning, hög spännings faktor .

Jag har läst om Ut kom Vargarna 2019.09.17 och fast boken är spännande så är det inte 4 i betyg. Karaktärerna är alldeles för överdrivna, klicher efter klicher. Men boken är inte dålig då den är svår att släppa ifrån sig.
Betyg 3KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Ut kom vargarna


  Köp boken som film på cdon: