bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Liknande böcker:
För att kunna leva, en..
 Y. Park
Vägen ut
 H. Martinson
Den tyske officerens h..
 E. Hahn Beer
D'Annunzio. Dekadent d..
 G. Hägg
Liv, död och hjärnkiru..
 H. Marsh
Mitt krig mot Putin
 B. Browder
En bluffpilots bekänne..
 T. Salme & Lövgren
Ränderna går aldrig ur...
 A. Roslund
Sista rånet
 A. Adali
Falskspel - Livet i en..
 N. Pileggi

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerVilja av sten

 
Författare: Aron Ralston
Genre: Biografi
Ämnesord: natur, spänning, äventyr
Utgivningsår: 2007
ISBN: 9789170021367
 
Spänning:  8
Lärorik:  7
Sorglig:  3

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


I april 2003 år gav sig den 27-årige alpinisten Aron Ralston ut i Utahs bergstrakter på en ensamklättring som skulle förändra hans liv. Ett stenblock på flera hundra kilo rubbades ur sitt läge och klämde fast hans högra hand. Efter tre dagar var hans vattenförråd slut. Efter fem dagar insåg han att enda sättet att rädda sitt liv var att amputera sin egen arm. Han gjorde det med en slö fickkniv, han tog sig därefter ner för en 20 meter hög klippvägg och vandrade 10 kilometer innan en räddningshelikopter kunde hämta upp honom.

I den här boken berättar han med egna ord om sin övermänskliga bedrift. Vilja av sten är en bok som kommer att läsas med samma skräckblandade förtjusning som den stora försäljningssuccén Tunn Luft av John Krakauer.

Aron Ralston är bosatt i Aspen, Colorado. Han arbetar i en specialaffär för alpinistutrustning. Han klättrar numera med en avancerad protes.
Av samma författare

Medelbetyg: 3,6 (5 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Vilja av sten :


hemlunda2000 2009-07-06 14:31
En otroligt fängslande bok där man undrar hela tiden hur Aron ska klara sig. Det här är en bok för de som gillar äventyr och livsskildringar och trots att man får en inblick av Aarons liv mellan händelserna så blir boken aldrig långtråkig. Rekommenderas starkt!
Betyg 4

tetris 2011-01-19 12:27
Helt sanslöst egentligen hur han lyckades klara sig ur denna knipa. Mycket välskriven bok dessutom! Den berör!
Betyg 4

koala_75 2011-07-02 17:49
Jag gillar äventyr och jag gillar att läsa om olika livsöden

Arons bok handlar om hur han överlevde när han hade fastnat med handen i ett klippblock. Just denna bit av boken är mycket läsvärd, spännande och fängslande.

Men när han varvar detta med att skriva om sina tidigare klättringar och äventyr så tycker jag att det blir för mycket klätterhistoria av allt.

Jag har lite svårt att hänga med eftersom jag inte själv klättrar och ibland har svårt att föreställa mig olika händelser, dessutom vill jag bara vidare i boken för att veta hur det går för honom där han sitter fastklämd.
Betyg 3

shivalilla 2011-07-24 23:22
Jag gillar verkligen denna bok, den är både spännande och reflekterande. Egentligen hände ju inte så mycket under alla de dagar han står fastklämd men han lyckas beskriva sina tankar så väl att man inte kan sluta läsa och det blir aldrig tråkigt. Håller dock med om att inslagen om tidigare äventyr kan kännas lite långa, skummade lite här, men de var ändå intreressanta, speciellt episoden då de hamnar i lavinen och de andra skyller på författaren. Lät min syrra läsa det stycket så vi sedan kunde diskutera frågan om eget och andras ansvar. Sedan ville hon låna hela boken! Ska se 127 timmar som jag har hört ska vara jättebra, men tror inte den kommer att vara lika bra som boken, då det blir svårt att gestalta alla hans tankar i en film.
Betyg 4

bonadea 2018-07-09 12:02
Eller 127 timmar som den nya utgåvans titel. Riktigt bra bok som visar hur stark en människans överlevnads instinkt är. Samtidigt innehåller boken reflektioner och tillbaka blickar på livet.

Alla hans klätterhistorier blev tråkigt att läsa om, vanliga fall gillar jag att läsa om andras äventyr och upplevelser men Arons var så tekniskt skrivna så dwt gav mig inget att läsa om det.
Betyg 3KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Vilja av sten


  Köp boken som film på cdon: