bokrecensioner boktips

Broder Daniel When we were winning

Författare: Martin Norberg & Fotograf Klas Ekman
Genre: Biografi
Ämnesord: depression, politik, musik, psykologi, kultur, ungdom
Utgivningsår: 2009
ISBN: 9789186183011


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Utdrag ur boken:
Resten av världen hade Nirvana
Sverige fick broder Daniel.

Aftonbladet, 2008

Medelbetyg: 3,25 (4 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Broder Daniel When we were winning :
2009-05-25 19:23
Detta är en bok om det kontroversiella bandet Broder Daniel. Boken är skriven av Klas Ekman som är frilansjournalist. Han arbetar bland annat för SvD, Metro och Sonic. Martin Norberg är frilandsfotograf och det var han som tog de första professionella bilderna på Broder Daniel. Det är hans bilder som finns med i boken.

Man får följa Broder Daniel ifrån starten 1988 tills deras avskedsföreställning den 8 augusti 2008. De beslöt sig att upphöra som band 1988 då deras gitarrist Anders Göhtberg tog sitt liv genom att hoppa från Västerbron i Stockholm.

Broder Daniel älskar eller hatar man. I början festade och bråkade mycket. Sångaren Henrik Bergren kunde vara så full att han ramlade på scen. Men efter att Lucas Moodyson upptäckte dem och han gjorde en video med dem och de fick även spela tre låtar som bakgrundsmusik till hans film Fucking Åmål fick de sitt genombrott.

De lugnade ner sig och gjorde bättre låtar. Deras sista skiva Cruel Town är en av min absolut favorit skiva. Kan spela den flera gånger om dagen. Jag har älskat broder Daniels musik sedan Fucking Åmål.

De som tyckt om Broder Daniel bör läsa denna bok. Det är intressant att följa deras utveckling. Henrik Bergren har även själv kommenterat händelser som vart.
Betyg 4
2010-08-11 17:57
Jag hade stora förväntningar på denna bok, men jag blev lite besviken. Det känns som författaren endast skrapat på ytan av Broder Daniels historia, och när boken är slut vill jag veta mer. Det är intressant att man får läsa Henriks egna kommentarer, men jag hade gärna velat veta mer om de andra medlemmarna... jag tycker de är väldigt anonyma i boken och jag får inget riktigt grepp om vilka de är. Tycker ändå den är läsvärd. Plus för de väldigt snygga bilderna.
Betyg 3Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Broder Daniel When we were winning
Liknande böcker:
Kåtornas folk
 E. Nordström
Östergren om Östergren
 S. Farran-Lee
Bara jag vet vem jag är
 S. Bergwall
Che Guevara
 D. Harrison
Allt kommer att bli br..
 J. Sjöstedt
En droppe midnatt
 J. Diakité