bokrecensioner boktips

Den som inte tar bort luddet ska dö!

Författare: David Batra
Genre: Humor
Ämnesord: humor, kultur
Utgivningsår: 2008
ISBN: 9789137136202


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen
Medelbetyg: 3 (1 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Den som inte tar bort luddet ska dö! :
2009-05-16 09:50
David Batra har inte gjort sig känd som författare av böcker av dignitet och tyngd. Och om någon påstod detta skulle jag tro att David upprört skulle protestera. Han gör komik som man skratta åt.
Dock tycker jag ändå att David Batra har en enastående förmåga att välja ämnen som innehåller så mycket mer än bara humor. I denna bok är ämnet ”arga lappar”. Han lyfter fram de absurda och sanslösa lappar han på olika sätt fått vetskap om. Han har satt in bilder på lapparna i en bok och kommenterat putslustigt runt dem. Men precis som i ”Vän av ordningen” (som handlade om insändare) belyser David Batra ett antropologiskt fenomen: Hur människor hanterar konflikter, utan att egentligen hantera dem. Och det är väl därför det blir så komiskt. Men inte desto mindre intressant.

Boken är roande och lättsmält. Perfekt toalitteratur. Men även om inget i den egentligen har någon större genomslagskraft, är detta en bok som stannar kvar i mig och som jag återkommer till i huvudet varje gång jag ser en sådan lapp: i tvättstugan, på en anslagstavla eller i något annat sammanhang.
Betyg 3
Liknande böcker:
Tackar som frågar - Hi..
 J. Dielemans
Den store Gargantuas f..
 F. Rabelais
Kevin & Schröder
 B. Danielsson
Dimma över Darjeeling
 M. Bergstrand
Yoga upproren
 F. Frängsmyr
Liv och död
 B. Danielsson
Muralgranskaren
 D. Nessle
Stora fräckisboken
 B. Karlsson