bokrecensioner boktips

Broderier

Författare: Marjane Satrapi
Genre: Seriealbum
Ämnesord: psykologi, humor, kärlek, kultur
Utgivningsår: 2006
ISBN: 9170372020


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Nio kvinnor träffas på en tebjudning. Samovaren kommer på bordet och allt eftersom samtalet fortskrider börjar kvinnorna avslöja sina innersta hemligheter, sin längtan och sina misstag. De berättar för varandra om hur man kan låtsas vara oskuld, hur man slipper undan arrangerade äktenskap, vilka mirakel en plastikoperation kan åstadkomma och fördelarna med att vara älskarinna.

I Broderier möter vi Marjane Satrapis frispråkiga mormor och hennes stolta mor kvinnor som läsaren känner igen från hennes kritikerrosade serieroman Persepolis. Men här finns också en glamorös och tillika excentrisk faster, några nära vänner och grannar. Alla skapar de tillsammans ett samtal om sin vardag som kvinnor i Iran. I skuggan av det förtryck de lever under, letar sig humor, livs-lust och oppostion fram och genom sina berättelse lyckas de även lära läsaren ett och annat.

Marjane Satrapi har med Broderier än en gång lyckats skildra sitt hemland och sin omgivning på ett alldeles unikt sätt.

Marjane Satrapi har blivit kritikerrosad världen över för sina självbiografiska serieromaner Persepolis 1-4. I dem berättar hon om Iran och om sin uppväxt under den islamistiska revolu-tionen. 2005 tilldelades hon både seriepriset Urhunden och Peter Pan- priset.


Medelbetyg: 4 (2 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Broderier :
2009-05-13 21:48
Marjane Satrapi bor inte längre i Iran, men det hindrar henne inte att beskriva sitt hemland på ett sätt som gör att jag blir varm om hjärtat. Jag älskade Persepolis och jag älskar den här serieromanen med. Vad kan nio kvinnor samlade runt samovaren berätta när de inte talar om vädret? Läs och häpna!
Betyg 4Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Broderier
Liknande böcker:
Slaget vid kratern
 W. Lambil
Vätterns fasa
 C. Jonsson
Polly tar ingen skit
 M. Källblad
En blårock i chock
 W. Lambil
Caesars papyrus
 D. Conrad
Caesars lagerkrans
 R. Goscinny