bokrecensioner boktips

De livsviktiga

Författare: Katarina Bjärvall
Genre: Korta berättelser
ISBN: 9197659835


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

De livsviktiga - berättelser om lärare

ISBN 978-91-9765-983-3

Lärare har stor betydelse för sina elever, i nuet och i framtiden. En engagerad lärare kan vända en elevs vardag från mörker till ljus genom att se vad han eller hon behöver och ge just det. För eleven i framtiden, som vuxen, finns en sådan lärare kvar, som kunskaper och som själv- känsla - som ett spår inne i kroppen. Det är de lärarna, med det engagemanget, som är de livsviktiga lärarna.

I den här boken möter vi åtta sådana lärare. Vi reser från Norrbotten till Skåne och möter lärare från förskola till komvux, från glesbygd till storstad, från kommunala skolor och fristående skolor. Vi möter också några av dessa lärares före detta elever i samtal om kunskap och krav, om kriser och kraft, om minnen och framtid.

Vi möter också två av Sveriges viktigaste skolforskare, Mikael Alexandersson från Göteborgs universitet och Ulla-Karin Nordänger från Kalmar högskola. De talar om vikten av att lärare respekterar varje elev - och att de respekterar sig själva och sina egna gränser.

Katarina Bjärvall är författare och frilansande samhällsjournalist, inriktad bland annat på barn, skola och lärande.Medelbetyg: 5 (1 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av De livsviktiga :
2009-04-14 21:26
Härligt att läsa om de olika personligheter som ryms i svenska katedrar! Eftersom jag är lärare själv så ger en sån här bok mycket inspiration till mitt eget tänkande och min egen undervisning. Det finns mycket som är positivt med svenska skolan och det är härligt att läsa om!
Betyg 5
Liknande böcker:
Betydelsefulla lärare
 C. Ronsten
Samma Författare: