bokrecensioner boktips

Sparvungen

Originaltitel: The Linnet Bird
Författare: Linda Holeman
Genre: Historisk roman
Ämnesord: historia, kärlek, spänning
Utgivningsår: 2004
ISBN: 9789171308757


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Linnet Gows mamma dör när Linnet är liten och tas om hand av styvfadern, som tidigt tvingar henne till prostitution. Efter många turer åker hon tillsammans med väninnan Faith till Indien. Här träffar hon Somers Ingram som behöver en hustru för att dölja att han är homosexuell. Under en resa drabbas Linnet av passion

Utdrag ur boken:
Medan jag snörade mina kängor insåg jag hur förtvivlat jag längtade bort- bort från det fuktiga rummet på Jack Street, bort från de mörka gränderna och de berusade kunderna. Och gatorna blev allt farligare. De senaste tre veckor hade tre prostituerade hittats döda- strypta och dumpade nere vid hamnen.
Medelbetyg: 5 (1 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Sparvungen :
2009-04-01 18:53
En vacker historisk roman, med en stark kvinnlig hjältina, detta är en bok man fördjupar sig i och glömmer allt runt om sig. Den är jätte finnt skriven med historiska fakta om hur det var i Liverpool på 1820 talet och sedan i Indien under en period då engelskmännen hade makten och förtryckte den indiska befolkningen. Linny är en underbar och modig kvinna som överlever alla motgångar, har ett enormt hjärta och ännu större mod.
Betyg 5
Liknande böcker:
Att färdas i motvind
 M. Haraldsson
1794
 N. Natt och Dag
Führerns barnmorska
 M. Robotham
Pojken som följde med..
 J. Dronfield
Robin Hood
 J. McSpadden
Myteriet på Bounty
 C. Nordhoff
Kära Madame de Staël
 E. Lundström
Silvretsrike
 C. Iggulden
Krönikan om Ylva Alm 2..
 I. Skjelbakken