bokrecensioner boktips

Det här är allt

Författare: Aidan Chambers
Genre: Ungdom
Utgivningsår: 2008
ISBN: 9789129665376


Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Cordelia Kenn har bestämda åsikter och principer och häftigt humör. Hon spelar piano, älskar litteratur och vill bli poet. Och hon älskar att ha sex med Will. I sin dagbok skriver hon om allt: kärlek, sex, poesi, musik, träd, vänskap och hon föreställer sig att hennes ännu ofödda dotter så småningom ska läsa den. Stort och smått, högt och lågt samlas och varvas i denna omfångsrika, spännande och märkvärdiga roman av en ständigt gränsöverskridande författare.

Aidan Chambers har fått flera internationella priser, bl.a. Carnegiemedaljen och Hans Christian Andersenmedaljen för sina provokativa och utmanande ungdomsromaner. Det här är allt är den sjätte romanen i en svit som startade med Spelöppning och följdes av Dansa på min grav, Nu vet jag, Tullbron och Vykort från ingenmansland.

"En 800 sidor stark läsupplevelse, intensiv och full av livsvisdom, bitvis mycket rolig ..." The Bookseller

Medelbetyg: 3 (3 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Det här är allt :
2009-03-21 19:33
En ganska bra bok. Dock alldeles för mycket sex, Cordelia är som besatt av det. Detta verkar orealistiskt och tankarna som Cordelia har är bara bitvis "egna".
En del av hennes tankar känns det som om Aidan har hämtat ur en syn av vad kvinnor/flickor borde tycka. Kanske beror detta på att jag vet att en man skrivit den men också på innehållet.
Cordelia beskrivs som en "enstöring" som lever för sig själv, Will och poesin. Delar av boken är henne med poesi och en känsla av hur hon är. T.ex. så älskar jag delen där hon använder en del av hennes poesi och förklarar den. Samtidigt som man blir trött på delarna (som är relativt stora) som bara handlar om sex.
Speciellt slutet stör jag mig på, man kan nästan räkna ut det på sidan 334 och det är helt onödigt. Ändå berör boken mig på något sätt. Om man av de 843 sidor i boken kunde man ha tagit bort hälften, eller i allt fall en tredjedel, kanske tänka på vad en blivande mor egentligen skriver om till sitt ofödda barn så skulle den fått topbetyg.
Jag skulle i alla fall inte vilja läsa allt som står i boken om det var min mamma som skrev det.
Därför får den en trea, jag tänkte ge den en tvåa men bara Katarina Kuicks fantastiska översättning ger en klar poäng.
Betyg 3
2010-08-10 20:11
Idén med att huvudpersonen skriver några delar i taget om sitt liv är bra! Men den är lite fööör lik OM JAG STANNAR, som e en riktigt bra bok och därför blir den här jämförd med den här boken.
Den är skriven på ett bra sätt, men eftersom den är så oändligt lång, blir den för mycket i längden. Läste bara hundra sidor och tröttnade sedan
Betyg 2
2012-07-01 18:24
Jag älskade den här boken! Den var ganska oförutsägbar och Aidan Chambers har lyckats få till båda allvar, humor och drama riktigt bra!
Språket i den här boken är moget och Cordelia är väldigt verbal. "Det här är allt" är ingen lättläst bok, men den är inte heller svår.
Det är ingen bok som är spännande, men det är inte heller meningen att den ska vara det. Boken ska vara en sammanfattning av Cordelias tonår som hon sen ska ge till sitt kommande barn.
(Fast det finns faktiskt några kapitel och sidor som är riktiga cliffhangers som får dig att bara fortsätta läsa nästan slaviskt! Man bara måste veta vad som ska hända!)
Den här boken lämpar sig till tonåringar med starkt läsintresse, det säger jag för att den kräver koncentration och tänkande under läsningen, sen så är det inte alla som vill läsa en nästan 850 sidor lång bok heller. Men jag tycker att om man ser den i en bibliotekshylla någon dag så ska man klart låna den och ge den en chans.

Egentligen är den här boken värd 4,5 men det finns inte så det blir en 4
Betyg 4Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Det här är allt
Liknande böcker:
Stenansiktets hemlighet
 P. A. Whitney
I klockornas tid
 M. Gripe
Ellen, Sorken och heml..
 M. Frensborg
Moxie
 J. Mathieu
Seraphinas cirkel
 J. Shipley
Betty som detektiv
 M. Sutton
Mysteriet på minkfarmen
 G. Gränström
Tvillingdetektiverna
 S. Ahlrud