bokrecensioner boktips

Emily

Författare: L. M. Montgomery
Genre: Ungdom
Ämnesord: historia, kärlek, ungdom
ISBN: 9789172215191


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Handlar om diktarflickan Emily som blir föräldralös och blir omhändatagen på gården Månvik av sina mostrar, varav ena är snäll och den andra sträng.

Emily Byrd Starr är en elvaårig, mörkhårig och gråögd flicka, som har en väldigt speciell personlighet. Hon vågar alltid stå på sig och tål inte orättvisor. Ändå är hon väldigt godhjärtad och uppför sig inte medvetet illa. Emily har en väldigt livfull fantasi, hon ger till exempel saker namn.
Medelbetyg: 4,5 (2 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Emily :
2004-04-22 17:19
"Jag tyckte om boken. Fastän den inte var speciellt dramatisk eller spännande, var den ändå underhållande. Jag vill gärna veta vad som sedan händer Emily. Jag tänker läsa fortsättningen, som jag tror kommer att vara till och med bättre, eftersom Emily blir äldre och upplevelserna blir mera avgörande. ", skrev jag i min recension då jag läste boken som 15 åring.

Jag älskar författaren Montgomery ännu också!

Vill bara tillägga att Emily böckerna har inspirerat många unga poeter genom tiderna! Läste finskan Satu Koskimies publicerade dagbok från ungdomsåren, och hon pratar jämt om Emily.
Betyg 4
2010-08-16 20:41
Det här är nog den bästa serien jag läst.. Läste den första gången när jag var 11-12år och har läst om den många gånger efter detta nu är jag 22 år gammal men tycker fortfarande att den är helt fantastisk! =)
Betyg 5
Liknande böcker:
Måna möter kärleken
 I. Brattström
Lillvärdinnan Måna i f..
 I. Brattström
Härifrån till Kim
 B. Danielsson
Farlig lek, Tina!
 H. Samuel Fleischman
Tidssvävarna
 A. Holmström
Plutoniumspåret
 J. Stenlund
Det bubblar i fjorden
 J. Stenlund
En mystisk historia
 H. Iseborg
Samma Författare: