bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Liknande böcker:
Totalskada
 H. von Zweigbergk
Resa i månljus
 A. Szerb
Rucklet
 M. Sällström
Haggan
 A. Berg
Krönikan om Ylva Alm 2..
 I. Skjelbakken
Tre systrar och en jul..
 S. Morgan
Miraklernas tid
 E. Seeberg
En roll för Margareta
 H. Fogelström
Kvinnornas stad
 E. Gilbert
I morgon kommer Christine
 M. Wester

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerDet nakna hjärtat

 
Originaltitel: Once upon a day
Författare: Lisa Tucker
Genre: Roman
Ämnesord: kärlek
Utgivningsår: 2006
ISBN: 9789170016202
 

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


En känd amerikan försvinner från Los Angeles med sina två små barn, Dorothea och Jimmy. Han tar dem med till ett bergigt och bortglömt hörn av New Mexico, där de får växa upp avskärmade från omvärlden.

I denna fristad finns allt man kan önska sig av romaner, uppslagsverk och musik från förr, men inte tv, datorer, radio eller tidningar. Barnen är extremt överbeskyddade, de får inte ens gå i skola och träffa jämnåriga utan undervisas av fadern.

Dorothea är tjugotre år när hon lämnar hemmet. Iklädd femtiotalskläder och utan nutida referenser möter hon storögt sin omvärld. Hon är på jakt efter sin bror som rymt hemifrån. Sökandet blir en resa fylld av upptäckter, som så småningom leder henne fram till sanningen om familjens förflutna och den fasansfulla händelse som brutalt förändrade hennes fars liv.Utdrag ur boken:
Far var tvungen att skydda oss från allt, från husdjur som skulle kunna bitas till cyklar som skulle kunna krascha. Han klarade inte av tanken på en badbassäng, hur grund den än var, därför att ett barn kan drukna i vatten som bara är några centimeter djup. Att klättra i träd var ett säkert sätt att bryta armen eller så kunde något värre hända. Det fanns dussintals träd på vår tomt, men inget av dem hade grenar som satt lägre än sex meter tack vare far och den motorsåg han hade inlåst i förrådsskjulet.

Medelbetyg: 4 (2 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Det nakna hjärtat :


bonadea 2008-12-30 12:41
Det nakna hjärtat är en jätte fin roman som beskriver hur ett enda händele kan förendra och krossa en lyckligs familjs liv som aldrig mer kommer bli det den en gång var. Jag tyckte om språket som drog in en direkt från första sidan. Boken tar även upp ämnen som ödet, olika sammanträffande och om saker kan vara förutbestämda. Det är ingen lycklig kärleks roman, tvärt om handlar det om en tragedi, och hur människor som älskar varandra väldigt mycket, förorsakar varandra smärta gång på gång. Detta är en jätte bra bok som jag rekomenderar att läsa.
Betyg 4

OttiliaR 2009-02-13 09:44
Jag tycker att denna boken är väldigt bra. Man kan inte sluta läsa. Man fastnar och vill veta mer, och hur författaren hoppar mellan hur det är nu och hur det var då är väldigt bra.
Betyg 4KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Det nakna hjärtat


  Köp boken som film på cdon: