bokrecensioner boktips

Upplösning

Författare: C. J. Sansom
Genre: Deckare
Ämnesord: historia, england
Utgivningsår: 2003
ISBN: 9189380479


Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Året är 1537. Henrik VIII har utnämnt sig till kyrkans överhuvud och England står inför en tid med nya, grymma lagar och skenrättegångar. En delegation skickas ut för att undersöka landets alla kloster och resultatet kan bara bli ett: de ska upplösas.

Men vid klostret i Scarnsea har man helt tappat kontroll över situationen. Kungens utsände hittas död – med avhugget huvud -– och det är bara början på en rad fasansfulla brott.

Dr. Matthew Shardlake, advokat och ivrig anhängare av Reformationen, får uppgiften att utreda de makabra händelserna. Tillsamman med sin unge protegé Mark Poer anländer han till Scarnsea, där de blir mottagna med fientlighet och misstänksamhet. Snart har man avslöjat en värld av hot, förskingring och sexuella övergrepp. Och klosterbröderna visar sig vara allt annat än gudfruktiga.

Medelbetyg: 3,33 (3 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Upplösning :
2004-04-20 10:17
Den här boken får en svag trea. Jag brukar gilla historiska böcker, det här var en deckare i historisk miljö. Jag tyckte att den var lite långtråkig ett tag i mitten men början och slutet var bra. Det är författarens debutbok och han ska tydligen skriva fler böcker om Matthew Shardlake.
Betyg 3
2008-01-25 23:02
Det här är en rätt bra bok som får en 4 i betyg. Man bör läsa den innan man läser Dark Fire och Sovereign, som båda är klockrena femmor! Läs även Winter in Madrid, helt annorlunda men också väldigt bra skriven.
Betyg 4
2011-07-09 23:02
Lite långtråkigt i början men sedan blev det bättre. Boken ger mer till de historieintresserade än till deckarfantasterna för att särskilt spännande var den inte, däremot fick man en fantastisk tidsskildring. Jag tycker därför att C.J. Sansom är bättre historiker än författare. Men Matthew Shardlake är en förtjusande karaktär och slutet var mycket bra. En stark trea.
Betyg 3Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Upplösning
Liknande böcker:
Herrens år 1398
 D. Harrison
Skuggjägaren
 C. Grebe
Christine Falls
 B. Black
Döden på apoteket
 N. Hövenmark
Kallt stål
 M. Kelly
Död på kredit
 M. Yorke
Entry Island
 P. May
Isfiskaren
 A. Ihren
Mysteriet på Asthall
 J. Fellowes
Dödskärran
 H. Hjuler
Samma Författare: