bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Samma Författare:
Dark Fire
Liknande böcker:
Christine Falls
 B. Black
Döden på apoteket
 N. Hövenmark
Kallt stål
 M. Kelly
Död på kredit
 M. Yorke
Entry Island
 P. May
Isfiskaren
 A. Ihren
Mysteriet på Asthall
 J. Fellowes
Dödskärran
 H. Hjuler
När musiken tystnar
 P. Robinson
Collage
 C. Juhlin

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerUpplösning

 
Författare: C. J. Sansom
Genre: Deckare
Ämnesord: historia, england
Utgivningsår: 2003
ISBN: 9189380479
 

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


Året är 1537. Henrik VIII har utnämnt sig till kyrkans överhuvud och England står inför en tid med nya, grymma lagar och skenrättegångar. En delegation skickas ut för att undersöka landets alla kloster och resultatet kan bara bli ett: de ska upplösas.

Men vid klostret i Scarnsea har man helt tappat kontroll över situationen. Kungens utsände hittas död – med avhugget huvud -– och det är bara början på en rad fasansfulla brott.

Dr. Matthew Shardlake, advokat och ivrig anhängare av Reformationen, får uppgiften att utreda de makabra händelserna. Tillsamman med sin unge protegé Mark Poer anländer han till Scarnsea, där de blir mottagna med fientlighet och misstänksamhet. Snart har man avslöjat en värld av hot, förskingring och sexuella övergrepp. Och klosterbröderna visar sig vara allt annat än gudfruktiga.


Medelbetyg: 3,33 (3 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Upplösning :


lillamy 2004-04-20 10:17
Den här boken får en svag trea. Jag brukar gilla historiska böcker, det här var en deckare i historisk miljö. Jag tyckte att den var lite långtråkig ett tag i mitten men början och slutet var bra. Det är författarens debutbok och han ska tydligen skriva fler böcker om Matthew Shardlake.
Betyg 3

Trust-me 2008-01-25 23:02
Det här är en rätt bra bok som får en 4 i betyg. Man bör läsa den innan man läser Dark Fire och Sovereign, som båda är klockrena femmor! Läs även Winter in Madrid, helt annorlunda men också väldigt bra skriven.
Betyg 4

Isidora 2011-07-09 23:02
Lite långtråkigt i början men sedan blev det bättre. Boken ger mer till de historieintresserade än till deckarfantasterna för att särskilt spännande var den inte, däremot fick man en fantastisk tidsskildring. Jag tycker därför att C.J. Sansom är bättre historiker än författare. Men Matthew Shardlake är en förtjusande karaktär och slutet var mycket bra. En stark trea.
Betyg 3KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Upplösning


  Köp boken som film på cdon: