bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Liknande böcker:
Stenbrons hemlighet
 J. Wren
Minna och monsterungen
 M. Arvidson W
Sagan om Rand II: Lykt..
 C. Wennerström
Odjuret av kaos
 T. Hollanti
Onda aningar
 M. Buffie
Harry Potter och det f..
 J. Rowling
Mörkrets makt
 Y. Andreasson
Och mörkret föll
 M. Lundvall
Harry Potter and the c..
 J. Rowling
Mörkrets herrar
 J. Dever

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerI konspirationens öga

 
Författare: Leonard Voltaire
Genre: Fantasy
Ämnesord: ungdom
Utgivningsår: 2008
ISBN: 9789186035
 
Spänning:  9
Romantik:  2
Humor:  6
Lärorik:  1
Sorglig:  5

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


''Allting började den där regniga natten.
FIU agenten Jean Claude Meraux utreder en serie mord utförda av en man med paranormala förmågor. Vad han inte vet är att mördaren har mer än bara mord i tankarna och planerar att dra in Jean Claude i ett mysterium så djupt att det helt och hållet kommer att kasta om hans verklighetsuppfattning.
Hans liv kommer aldrig mer att bli detsamma igen.''

Utdrag ur boken:
Slutet på första kapitlet:
''Samtidigt reste sig varelsen långsamt och stelt, knyckte med nacken och granskade Jean Claude. Den osynliga barriären runt om honom var tillbaka och regndropparna undvek att träffa honom återigen. Jean Claude var helt beredd på att varelsen när som helst skulle kasta sig över honom och göra slut på honom.
Istället hände något helt annat. Mannen började springa allt vad han kunde bort mot takkanten. Jean Claude var inte helt säker, men han anade vad mannen hade för avsikt att göra.
Han greppade tag om pistolen. Fortfarande befinnandes i liggande ställning såg han mannen stanna upp vid kanten. Denne vände sig om och gav honom en mordisk blick. Sedan gjorde han ett svanhopp ner mot marken. Snabbt tog sig Jean Claude upp på fötter och hann precis se mannen slå en volt i luften och landa på marken lika smidigt som en katt.
Han sprang sedan bort från byggnaden och inom kort var han utom räckhåll för Jean Claude. Det sista han såg av honom var mannens skugga som försvann bort längs gatan.''


Medelbetyg: 4,5 (2 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av I konspirationens öga :


guje 2008-11-04 19:37
Detta är Leonard Voltaires första bok.
Det är en mycket spännande och lättläst actionroman med målande beskrivningar.
Boken riktar sig till ungdomar och science fictionälskare.
Leonard har redan nu manuset till sin nästa bok klart, som är en fortsättning på den första boken och ytterligare två till är på gång.
Välkommen till en spännande resa I konspirationens öga!

Betyg 5

Mintabsint 2008-11-20 21:46
En superdebut av Voltaires avkomma. I konsprationens öga är en typisk bok att mysa med i höstmörkret. I Konspirationen öga har det mesta och lite till för att bli en given spänningsroman. de lite trista men färgstarka karaktärer som utformar denna bok, de bildliga beskrivningar av såväl Paris dunkla bakgator till den moderna teknologins framfarter som huvudpersonen hela tiden omsluts av, och de tragiska men gripande händelser som formar den franska agenten Jean Claudes liv är värt att läsa om.

den glöd och passion som författaren ägnat åt boken smittar av sig, kanske särskilt i de delar av boken där spänningen lagt sig och de djupare innebörderna tar vid. att kunna betrakta dessa synvinklar utifrån ett personligt och perspektiv ger läsaren den frihet man vill ha för att själv kunna måla upp händelserna.

boken får en alltför kraftig rivstart och saknar kanske i viss mån någon sorts själslig förbindelse mellan karaktär och de val han står för. men fokuseringen finns där - på Jean Claude, på frågorna och kanske även på svaren.

boken är såväl lättläst som mottaglig. en bok som står sig när mycket annan ungdomslitteratur tappar sin charm. vi ser med spänning fram mot upplösningen.
Betyg 4KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till I konspirationens öga


  Köp boken som film på cdon: