bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Liknande böcker:
Segraren
 S. Scarrow
Sigmund härskaren
 E. Arnesson
Falken från Sparta
 C. Iggulden
Familjen Palmisano
 R. Nadal
Salomons sång
 T. Morrison
Innan svenskarna kom
 A. Olsson
Jaktfalkens ögon
 S. Viksten
Krönikan om Ylva Alm 1..
 I. S. Skjelbakken
Frihetens pris
 S. Nordenswan
Doktor faustus
 T. Mann

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerKatedralen vid havet

 
Originaltitel: La Catedral del Mar
Författare: Ildefonso Falcones
Genre: Historisk roman
Utgivningsår: 2008
ISBN: 9170281335
 

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


1300-TALETS BARCELONA är en stad i förändring. Pesten skördar offer, kriget närmar sig och inkvisitionens straff väntar alla kättare. Samtidigt pågår byggandet av folkets katedral: Santa Maria. Katedralen vid havet är en storslagen äventyrsroman för alla och den har redan tagit Spanien, Italien och Nederländerna med storm. Den unge Arnau Estanyol växer upp i staden och vi följer honom från hans lekar kring katedralens bygge.Utdrag ur boken:
-Estanyol ropade Llorence de Bellera och ställde sig upp med en fast grep om Francescas handled. I överensstämmelse med den rättighet som jag som din herre innehar, har jag bestämt mig för att gå till sängs med din fru på hennes första natt.
Herr Belleras följeslagare applåderade högljutt åt vännens ord, Bernat rusade mot bordet men innan han nådde fram hade de två hejdukarna, som verkade fulla, ställt sig upp och lagt händerna på sina svärd. Bernat stannade tvärt. Llorence tittade på honom, log och sedan skrattade han högt. Flickan spände blicken i Bernat, bönföll honom om hjälp.Bernat tog ett steg framåt men fick då en av adelsmannens vänners svörd mot magen. Maktlöst hejdade han sig igen. Francesca slet inte blicken från honom medan hon släpades iväg mot bondgårdens bakre trappa. När herren till ägorna tog henne om midjan och hängde henne över ena axeln började flickan skricka.


Medelbetyg: 3,83 (12 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Katedralen vid havet :


okidoki 2008-09-26 15:01
En tegelsten och bara sidantalet gör mig skeptisk. Romanen håller tyvärr inte hela vägen. Berättelsen är tyngd av information om de sociala och ekonomiska förhållandena på 1300-talet i Barcelona och har Du ett brinnande intresse för detta så är det här en bok för Dig. Det finns en äventyrsberättelse också, den om Arnau och hans far Bernat. Jag tröttnar till slut på Arnau och hans historia. Personteckningen är för ytlig och berättelsen har inget flyt.
Betyg 2

maxy 2008-12-09 18:45
Vi får följa Arnaus liv i Barcelona på 1300-talet, där både digerdöden och spanska inkvisitionen tas upp.

När man väl har kommit in i denna tegelsten är det svårt att lämna den; en bok att sträckläsa. Det är lagom blandning av historia och fiction. Kul med författare som har gjort ordentlig efterforskning. Gillade man Arn böckerna, så gillar man även denna boken.

Tuff behandling av valutahandlare (läs banknisse) som missköter sig. Läs så får Du se.
Betyg 4

ingridc 2009-01-06 12:41
Den är spänande, en äventyrsroman. Det historiska kommer med på köpet och inte vet jag hur sann historiebeskrivningen är. Jag är vanligtvis helt ointresserad av den tiden men intresset väcktes i boken. Jag vill beskriva den som en spännande saga i megaformat för vuxna (?). Lite banal men väldigt underhållande. Det kändes tryggt att läsa för jag förstod snabbt att det går väl för huvudpersonerna och att det goda segrar.
Betyg 4

sarahallin 2012-01-09 15:47
Jag blev helt fascinerad av att läsa denna bok. Berättelsen om Arnau är skriven på ett fantastiskt sätt och beskrivningen av Barcelona under den tiden får mig verkligt intresserad av hur det egentligen var. När jag ett år efter att jag läste boken besökte Barcelona vad jag bara tvungen att besöka Santa Maria del Mar, som beskrivs i boken, för att få sen den med egna ögon. Ett gott betyg för en skönlitterär bok! Trots bokens tjocklek sträckläste jag den och det är en av de bästa böcker jag läst!
Betyg 5

havarti 2012-01-09 23:49
Att författaren inte är professionell författare är tydligt - har sällan läst något så träigt och styltigt. Intrigen är också uttjatad och oorginell. Efter halva tegelstenen hade inte mycket av intresse hänt och den hamnade där den hör hemma - i soporna.
Vill man läsa välskrivna historiska romaner, som dessutom är roliga, är Mika Waltari's ett mycket bättre val.
Betyg 1

IssaS 2013-09-25 09:49
Att både få en lektion i historia och en gripande berättelse var en fantastisk upplevelse. Det kändes som om man var på plats i Barcelona mitt i folkmyllret. Visst var det några saker som hade blivit bättre på ett annat sätt, Arnau kunde ju till exempel funnit sin stora kärlek i någon annan än inom familjen. Men ändå en topp-bok.
Betyg 5

bonadea 2013-12-27 08:44
Katedralen vid havet är en historisk äventyrs roman som handlar om Arnau Estanyol liv från att han föds och hans liv som pojke till vuxen ålder. Det är en spännande bok där det händer mycket, Barcelona under medeltiden är en händelserik tid och boken innehåller många historiska händelser. Detta är en sådan bok man inte kan lägga ifrån sig, fångarcen från första sida, och fast den är över 600 sidor tjock så blir den aldrig seg eller tråkig. En bok för kalla vintriga kvällar!
Betyg 5

Irenaeus 2014-07-17 14:31
En väldigt tjock bok som kunnat kortats ned en aning. Stundom lite seg men överlag en trevlig och spännande bok. Boken beskriver på ett trovärdigt sätt den livegnes lidande och de enorma orättvisor som existerade i 1300-talets Katalonien. Även kyrkans oerhörda makt över liv och död skildras på ett trovärdigt sätt. Läsvärd roman.
Betyg 3KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Katedralen vid havet


  Köp boken som film på cdon: