bokrecensioner boktips

Einsteins fru

Författare: Liv Strömquist
Genre: Seriealbum
Ämnesord: filosofi, politik, hälsa, humor, historia, kultur, feminism
Utgivningsår: 2008
ISBN: 917037371X


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Vem kom på relativitetsteorin egentligen? Hur kul är det att vara ihop med Stalin? Varför kallades ärkeängeln Gabriel kvinnor för skökor? Vad vill Sting egentligen säga till de prostituerade?

I Einsteins fru hinner Liv Strömquist både ge en kärleksförklaring till Britney Spears och berätta om en av våra mest folkkära nationalskalders hatbrott. Samhällskritik har aldrig varit roligare.

Utdrag ur boken:
Ja...vad beror husa/musa-komplexet på? Ja, än idag har vi inom psykiatrin svårt att förklara fenomenet! Vissa forskare tror att det har att göra med fel i produktionen av manligt könshormon, andra tror att det har att göra med någon obalans i prostatan! Det enda vi med säkerhet vet är att det är en störning som är allvarlig och orsakar stort lidande, inte minst bland de anhöriga!

Husa/musa-komplexet är ingenting att skämmas för, utan snarare någonting vi alla måste börja våga tala om! Flera kända och framgångsrika män har lidit av komplexet, bland andra Stagnelius, Patrik Isaksson, Ingemar Bergman och Mauro Scocco!

Det var allt för idag! Kom ihåg att vara uppmärksamma på syntom på husa/musa-komplexet! Ju tidigare det upptäcks - ju tidigare kan adekvat behandling sättas in! Tack för att ni tittade på "Manliga diagnoser!" Missa inte kommande avsnitt, då vi bland annat kommer att fördjupa oss i manliga psykologiska problem som avsaknad av självkritik och tvångsmässiga behov av att berätta för kvinnor hur saker "ligger till"!

Medelbetyg: 4,5 (2 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Einsteins fru :
2008-09-13 19:35
Ett seriealbum som sammanfattningsvis handlar om historiska kvinnor som är hur smarta som helst och/eller utsätts för helt sjuka saker utan att någon bryr sig. Samtidigt blir deras män älskade, hyllade, men framför allt IHÅGKOMNA.
Liv Strömquist har även skrivit "Drift" som också finns inlagd på den här sidan (men då med stavningen Strömqvist).
Betyg 5Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Einsteins fru
Liknande böcker:
Trollkarlarnas natt
 A. Maury
Korpens brödraskap
 A. Maury
Den stora bataljen
 L. Salvérius
Vercingetorix dotter
 D. Conrad
En cowboy i Paris
 . Achdé
Slaget vid kratern
 W. Lambil