bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Liknande böcker:
Barnets Kroppsspråk
 E. Howard
Who-ology
 C. Scott
Factfulness
 H. Rosling
Pillret
 I. Carlberg
Serietidningsreklam
 J. Wilhelmsson
Alfred Nobel : den oly..
 B. Fredrikson
Hur du blir Parisisk v..
 A. Berest
Bättre Kondition
 P. Åstrand
Ursäkta, hur dags går..
 P. Eriksson
Tyst hav - Jakten på d..
 I. Lövin

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerMozart och valen

 
Författare: Jerry Newport & Mary Newport
Genre: Fakta
Ämnesord: hälsa, humor, kärlek
Utgivningsår: 2008
ISBN: 9170026319
 
Romantik:  5
Humor:  6
Lärorik:  6
Sorglig:  4

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


Mozart och valen är en oförglömlig kärlekshistoria skriven av två hopplöst missanpassade individer som inte förrän de var vuxna insåg att det fanns ett namn för att beskriva deras obekväma situation: Aspergers syndrom, en form av autism.

När Jerry och Mary Newport träffas vet de genast att de hör ihop; aldrig har de känt sig mer bekväma tillsammans med någon annan människa. Mary är ett musikaliskt geni och Jerry ett matematiskt underbarn tillsammans har de ett skyhögt IQ men deras sjukdom gör det outhärdligt för dem att umgås med andra människor på det sätt som betraktas som normalt, såväl fysiskt och verbalt som mentalt.

När de gifter sig slungas de in i strålkastarljuset. De porträtteras på 60 Minutes, och de blir superstjärnor i den autistiska världen. De ses som lysande exempel på människor som vägrar ge upp trots stora utmaningar.

Men precis när det verkar som om de kommer att leva lyckliga i alla sina dagar, trasas deras äktenskap sönder. Hollywoods vansinne blir för mycket, och skilsmässan är ett faktum. Efter år av smärta och grubbel, och efter att båda vuxit som människor, gifter de om sig med varandra. Idag är deras äktenskap starkare än någonsin, och de har vigt sina liv åt att hjälpa andra människor med Aspergers syndrom att leva ett värdigt liv.

Mozart och valen är historien om Jerrys och Marys otroliga resa tillsammans, men är också en allmängiltig berättelse om hur kärlek kan övervinna stora hinder, skriven med tyngd och auktoritet från ovanliga erfarenheter.

Medelbetyg: 4 (1 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Mozart och valen :


terrier 2008-08-27 19:50
Det här var annorlunda läsning, både komisk och tragisk, att se hur personer med Asperger syndrom upplever världen från "insidan". Om det är svårt för "vanliga" människor att leva i en parrelation så kan man förstå då man läser Marys och Jerrys upplevelser att det är något alldeles extra om dessutom båda personerna i relationen har Asperger syndrom.

I vartannat kapitel (vilket inte är alldeles uppenbart då man börjar läsa och blir förvirrad och undrar vem "jag" i handlingen egentligen är) berättar de om sina liv, från barndomen till alla turer fram och tillbaka i deras relation och till den punkt där de är idag, i medelåldern. Det är bitvis väldigt underhållande och fascinerande att se hur man kan uppleva välden på ett annat vis och emellanåt tragiskt att se hur de blivit utnyttjade pga de inte "passar in".
Betyg 4KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Mozart och valen


  Köp boken som film på cdon: