bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Liknande böcker:
Führerns barnmorska
 M. Robotham
Pojken som följde med..
 J. Dronfield
Robin Hood
 J. McSpadden
Myteriet på Bounty
 C. Nordhoff
Kära Madame de Staël
 E. Lundström
Silvretsrike
 C. Iggulden
Krönikan om Ylva Alm 2..
 I. Skjelbakken
Galgen, gigan och tärn..
 P. Adler
Den andra dödssynden
 J. Guillou
Segraren
 S. Scarrow

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerHjälten från Troja

 
Författare: Valerio Massimo Manfredi
Genre: Historisk roman
Ämnesord: krig, politik, historia, kärlek, äventyr
Utgivningsår: 1994
ISBN: 9172639016
 
Spänning:  4
Romantik:  6
Humor:  1
Lärorik:  6
Sorglig:  1

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


Diomedes är den siste av de stora homeriska hjältarna från det gamla Grekland. Efter åratal av krig mot Troja försöker han ta sig till sitt älskade hemland. Men ödet har andra planer för honom. Bedragen av sin hustru, som dessutom planerar att mörda honom, och förföljd av fientliga gudar ser han ingen annan utväg än att segla västerut, mot Hesperia, det mystiskt dimhöljda land som en dag ska kallas Italien. Det är ett djärvt och riskabelt äventyr, för med sig har Diomedes den magiska amuletten från Troja, en mystisk och kraftfull avgudabild som gör den nation som har den i sin ägo oövervinnelig.
Dessutom överraskas Diomedes på nytt av sin värste fiende från Troja: Aeneas. Det blir en våldsam drabbning.Hjälten från Troja återskapar andan från en svunnen sagotid, å ena sidan storslagen, å andra sidan brutal. Den blåser liv i den svåra tid när våra gåtfulla förfäder slog sig ned i ett obrukat land av is och eld. Ett land som under århundradenas lopp skulle komma att bli deras hem - och världens centrum i tusentals år.


Medelbetyg: 2,33 (3 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Hjälten från Troja :


imawesome 2008-08-03 19:53
boken är för äldre människor. men jag tyckte ändå at boken var bra, med sina mycket ingående sex-scener och blodiga dueller. läs den om du är över 15 eller gillar historia
Betyg 3

danyel444 2009-03-28 21:28
Jag har läst alla Valerio Massimo Manfredis böcker som finns översatta till svenska och måste tyvärr säga att den här är den sämsta.
Jag upplevde den som seg och tråkig. Blev besviken då jag hade väntat ganska länge på den. Välj en annan av hans annars mycket bra böcker.
Betyg 2

bonadea 2009-06-25 19:51
Hjälten från Troja är ett stort besvikelse, jag har läst alla av Valerio Massimo Manfredi s böcker och älskat varendas en , Manfredi är en fantastisk historie berättare och tar en med sig till en sedan länge försvunnen tid. Det är alltid mycket, krig, muskler, hjältar och en hel del fakta. Hjälten från Troja är allt det men på ett dåligt och överdrivet sätt, boken är seg och tråkig, jag kom aldrig in i berättesen , jag tyckte den var förvirrande och hade svårt att hålla reda på alla personer. Om detta hade varit det första jag läst av Valerio då hade det även varit det sista för så dålig var hjälten från Troja
Betyg 2KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Hjälten från Troja


  Köp boken som film på cdon: