bokrecensioner boktips

De oskuldsfulla

Författare: Celeste Jones
Genre: Fakta
Ämnesord: depression, psykologi, religion, kultur
ISBN: 9170024944


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

DE OSKULDSFULLA är en otrolig historia om tre systrar som växer upp i en religiös sekt, och om deras respektive flykt ifrån detta liv.

Juliette, Kristina och Celeste föds in i och växer upp i sekten Guds barn. Sekten grundades i Amerika under sent sextiotal och är nu känd under namnet Family International. En av de mest upprörande aspekterna av sektens religiösa utövande är användandet av sex för att åskådliggöra Guds kärlek, något som i grund och botten betydde sex mellan sektens medlemmar, oavsett deras respektive ålder.

Systrarna formades från födseln till att bli Guds soldater. I tidig ålder skilde man dem åt och de växte upp med helt skilda erfarenheter från sin tid i sekten. Celeste var involverad i de högre skikten av armén, Kristina var fotsoldat och Julianna var rebellen som testade den strikta regimens gränser så fort hon fick tillfälle. Gemensamt har de ändå känslan av att det är något som är i grunden fel med den värld de lever i, trots att de inte känner till något annat liv.

Vi får följa med på deras livsresa i sekten tragedin, absurditeterna och det slutgiltiga hoppet och deras liv efteråt. De har också tre yngre systrar i Uganda, och de fokuserar nu på att förhindra att deras egna erfarenheter upprepas.

Utdrag ur boken:
Våra föreståndare turades om att sova i vårt rum och tog alltid med sig sällskap. De vuxna gick efter ett dela-med-sig-schema som bestämde vem som de skulle tillbringa natten med. Många av de jag såg på madrasserna var inte särskilt tilltalande och jag undrade vad de vuxna tyckte- om sådana som luktade illa eller var feta och hade svettfläckar under armarna. Jag såg mulliga kvinnor med benen i vädret mot skrivbordet och med fettet dallrande som jello medan de gungade av och an och stönade och skrek i tungor när det gick för dem, helt glömska av de drygt femtio ögon som såg dem.
En ammande filippinsk tant hade problem med att hon hade för mycket mjölk, så hennes lösning var att ställa upp oss på led för amning och så fick alla ta för sig. Hennes svillna bröstvårtor var enorma och svarta. Jag tyckte att alltihop var äkligt och vägrade ställa upp. Lyckligtvis var det inte obligatoriskt.

Medelbetyg: 3,75 (4 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av De oskuldsfulla :
2008-07-29 11:04
Sann berättelse om sekten "Familjen" eller "Guds barn" eller vad de heter.... Handlar om tre systrar som föds in i sekten, men separeras och får flytta runt halva jordklotet. Övergrepp var vardagsmat, då ledaren inom sekten tyckte att det var helt normalt för vuxna att ha sex med barn. Det ansåg han vara riktig kärlek. "Familjen" var som ett slags missionärer och spred sina budskap jorden runt, de bodde på de mest konstiga och samtidigt fantastiska platser. Ännu idag tycks de vara verksamma, men har tonat ned det "sexuella" då deras "underbare" ledare nu är död.

Tyckte boken var väldigt bra och intressant. Systrarna som det handlar om inser till slut att det är i grund och botten något väldigt fel med det liv de lever, och tar sig till slut ur helvetet.
Betyg 4
2010-07-15 01:29
De oskuldsfulla är skriven av tre systrar som har växt upp i sekten Guds barn.
Sekten grundades i USA i slutet av 60 talet och är nu känd under namnet Familjen. Eftersom systrarna har föds i sekten , är så kallade andra generationens medlemmar får vi följa deras liv ända från början. Det är fruktansvärda historier om sex mellan barn och vuxna, misshandel, en godkänd prostitution kallad flört fiske, maktmissbruk och hjärntvätteri av människor.
Det enda som stör mig är att systrarna är mycket kritiska mot sektens metoder redan när de är mycket små, jag har svårt att tro att de hade en sådan nykter syn på sekten när de bara var små barn medan alla andra runt de var blinda.
Betyg 3
2010-08-11 18:17
Väldigt intressant och väldigt hemsk, man blir verkligen berörd.
Betyg 3Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till De oskuldsfulla
Liknande böcker:
Finna flow : den varda..
 M. Csíkszentmihályi
Tutankhamon
 D. Harrison
OS och val i Japan
 E. Larsson
Religion och vetenskap
 B. Russell
Så gick det till
 R. Dawkins
Boken om Drakborgen
 J. Wilhelmsson
Terrorns rike
 C. Schiøtz Wibye