bokrecensioner boktips

Abortläkarens dotter

Författare: Elisabeth Hyde
Genre: Deckare
Ämnesord: mord, spänning
ISBN: 9137129155


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Två veckor före jul hittar Frank Duprey sin frus kropp flytande i familjens pool. Dianas mörkar lockar döljer knappt skadan i hennes huvud och polisen kommer fram till att ett mord har begåtts.
Diane var en välkänd läkare som drev en abortklinik. Hon var attraktiv, stark och självständig och väckte både omgivningens beundran och abortmotståndarnas starka hat.
Polisens misstankar riktas mot Frank, då det avslöjas att han och Diana grälat våldsamt samma dag. Frank vägrar avslöja vad konflikten mellan honom och hustrun handlade om - något som inte bara kan kosta honom karriären som jurist .
Även Dianas nittonåriga dotter Megan hade bråkat med sin mor denna dag. Medan polisutredningen pågår försöker Megan att ta reda på vad som egentligen hände mellan hennes föräldrar, och hon blir indragen i händelseförloppet på ett omedelbart och oväntat sätt.
Det visar sig att åtskilliga personer i staden har något att dölja. Pastor Stephen O'Connor hade ett tungt vägande skäl att besöka Diana samma dag som hon dog. Hans ilska handlar om något mer än den politiska debatten, något mer personligt - hans eget tonårsbarns problem. Många sedanlänge väl begravda hemligheter dras fram i ljuset på nytt.

Medelbetyg: 2 (4 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Abortläkarens dotter :
2008-07-28 13:30
Nej, det här är inget vidare faktiskt. Fullkomligt ospännande berättelse om ett mord på en abortläkare. Och i USA är ju aborter kontroversiellt och det vill författaren framhäva, men det får liksom ingen förankring i själva historien. Varför boken heter Abortläkarens dotter framgår inte heller så värst klart, hela historien är tråkig och svävande och seg.
Betyg 1
2009-07-02 20:56
Jag tyckte att den var helt ok.
Betyg 3
2009-08-19 17:00
njae, ingen höjdarbok! intetsägande och jag lär glömma den innan kvällen..
Betyg 2
2014-02-22 21:53
På många sett en feministisk bok, vem har egentligen rätt att bestämma över liv och död v s egna kroppen och framtiden. Krimaldrama och tonårsliv i ett. En bok som jag inte sparar i min bokhylla.
Betyg 2Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Abortläkarens dotter
Liknande böcker:
Parasiten
 S. Sarenbrant
Dödsmärkt
 P. James
Pistolen
 b. rai
Det trettonde fallet
 Å. Edwardson
Ökenstjärna
 M. Connelly
Hellre vara djävulen
 I. Rankin
Helgon eller syndare
 I. Rankin
Fädernas missgärningar
 Å. Larsson
Den tysta fågeln
 P. Mohlin