bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Liknande böcker:
Sanningen
 H. Coben
Vit Krypta
 M. Lindstein
Om livet är dig kärt
 H. Graham
Visselblåsaren
 J. Grisham
Turkanarapporten
 C. Unge
Innan snön faller
 H. Boye
Se till mig som liten är
 D. Öhrlund
The girl on the train
 P. Hawkins
Blod på snö
 J. Nesbø
Våldets ansikte
 S. Sheldon

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerSpelet

 
Författare: Hector Macdonald
Genre: Thriller
Utgivningsår: 2000
ISBN: 9100577618
 

KÖP PÅ CDON.COM


Direktlänk till boken hos Bokus


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


När Ben Ashurst ställer upp som försökskanin i ett forskningsprojekt för sin karismatiske Oxford-lärare James Fieldhead om hur de mänskliga känslorna fungerar, så kan han inte föreställa sig vad som väntar. Förutsättningarna för experimentet, tre veckors lyxig strandvistelse i Kenya med sin nya vackra flickvän Cara, känns som ett närmast overkligt lockande sätt att tillbringa julferien på.[br]Men paradiset förlorar sin lyster när Ben får problem med den lokala polisen och han samtidigt upptäcker att Cara kanske har ett annat syfte med sin Kenya-vistelse. Med ens finner Ben att experimentet förvandlats från en abstrakt vetenskaplig teori till en skrämmande och livsfarlig verklighet. Han kan inte lita på någon.[br]Snärjd i en mästerligt byggd labyrint, där varje steg kan leda närmare en utväg eller djupare ner i kaos, så försöker Ben ta reda på varför han blivit utvald till detta experiment. Fieldheads besatthet av spelteori kanske blottar en förklaring och lösning. Men varje gång Ben tror att han är i färd med att göra det vinnande draget, så är spelreglerna förändrade.[br]Någon styr hans öde, obevekligt och med en outgrundlig målsättning.


Utdrag ur boken:
"En kinesisk kille sade en gång till mig att konsten att föra någon bakom ljuset är att likna vid att koka en groda. Släpper man ner grodan i kokande vatten hoppar den omedelbart ut. Men om vattnet är kallt från början lägger den inte märke till att temperaturen stiger. Det är en smal sak att lura folk bara man är noga med att göra förarbetet i långsam takt. Det enda som krävs är tålamod: det handlar om att höja temperaturen grad för grad tills offret är kokt"

Medelbetyg: 4 (1 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Spelet :


verran 2008-07-25 20:55
Spännande roman som väcker intresse från första stund. Börjar kanon, blir lite långtråkig i mitten för att sedan komma igen. Omöjligt att förutse vad som händer. Gillar boken som förflyttar sig snabbt framåt för att inte bli seg.
Betyg 4

Skriv egen bokrecension till SpeletKÖP PÅ CDON.COM


  Köp boken som film på cdon: