bokrecensioner boktips

Ambition

Författare: Julie Burchill
Genre: Roman
Ämnesord: humor, feminism
ISBN: 9781782391548


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Utdrag ur boken:
Sviten på Regency hade utsikt mot Brightons strandpromenad. I sängen som utgjorde rummets huvudsakliga inredning låg två personer, men bara den ena av dem andades. Hon andades med långa djupa andetag, smuttade på avslagen Bolinger Brut och funderade på vad hon skulle göra härnäst.
Medelbetyg: 3,5 (2 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Ambition :
2008-06-26 06:04
Susan Street är ung och nästan vacker. Hon är också tvåa i hierarkin på en veckoblaska, och när hennes chef avlider ser hon sin chans att ta över. Men inget går som hon tänkt sig. I samma veva får tidningen en ny ägare, en magnat som inte alls tänker sätta Susan på tronen innan hon bevisat vad hon och hennes ambition går för.

Det här är vid första och kanske andra genomläsningen en erotisk roman. Strax under ytan ligger dock en alldeles fantastisk historia med fart och fläkt, färgstarka karaktärer och obetalbara funderingar och formuleringar. Boken är också djupt feministisk, inte alls som feminism framställs i dagens politiska miljö, utan mer som den, enligt mig, borde vara.

Jag fullkomligt älskar den här boken. Framför allt är den helt rätt när man som kvinna är rejält irriterad på en man. Några sidor i boken räcker för att irritationsrynkan i pannan ska lösas upp av ett befriande gapskratt.
Betyg 5
2021-02-03 07:35
Är det översättaren som är dålig? Av baksidestexten så låter det här som en bok som skulle tilltala mig mycket. Men jag tycker den är något rent fruktansvärt rörig så till den milda grad att jag knappt hänger med i handlingen. Dessutom upplever jag den som ganska lam. Inte alls så smaskig som baksidestexten får den att låta. Med glädje lägger jag ifrån mig den här boken efter drygt femtio sidor.
Slutbetyg, en svag 2:a!
Betyg 2Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Ambition
Liknande böcker:
Koryféerna
 L. Andersson
En gentleman i Moskva
 A. Towles
Patron Ann-Mari
 E. Nordström
Je m'appelle Agneta
 E. Hamberg
Rosa Candida
 A. Olafsdottir
Infrusna tillgångar
 P. Wodehouse
Julia och Jack
 A. Lönnqvist