bokrecensioner boktips

Marley och jag: livet med världens värsta hund

Originaltitel: Marley and me
Författare: John Grogan
Genre: Roman
Ämnesord: humor
Utgivningsår: 2007
ISBN: 9137129708

Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

En bok för alla som älskar djur eller som bara har en kärleksfullt hjärta

Nu är den här! Boken om Marley, världens mest neurotiska och älskvärda hund, boken som har hyllats av både läsare och kritiker, legat 50 veckor på den amerikanska försäljningslistans förstaplats och sålt i otroliga 2,5 miljoner exemplar.

Jenny och John skulle just börja sin gemensamma tillvaro. De var unga och kära, de hade ett litet hus och inte ett bekymmer i världen. Så bestämde de sig för att öva sina föräldratalanger på en hund.In i deras hem kom Marley, en gyllengul labradorvalp som snabbt växte till en bredbröstad fyrtiofemkilos ångvält. I dundrande fart tog han sig fram genom livet, han sprang genom dörrar, hälsade alla gäster med en dreglig puss och tuggade i sig alltifrån pennor till ett använt graviditetstest. Men lika vilt som han betedde sig, lika obegränsad var hans tillgivenhet. Och för familjen Grogan blev han en ovärderlig gåva.

Marley och jag är en berättelse om villkorslös kärlek och lojalitet, om hur en hund kan lära oss vad som verkligen betyder något. Det är en bok för alla som älskar djur, för alla som har ett stort hjärta.

Utdrag ur boken:
Nu när det inte var jag som gjordes till åtlöje måste jag medge att det såg rätt så kul ut. de två hade vänt vid andra änden av parkeringsplatsen och var nu på väg tillbaka i ryckiga intervall, miss Dominatrix fullständigt kolerisk av ilska och Marley gladare än någonsin. Hon ryckte ursinnigt i kopplet och Marley ryckte ännu hårdare med fradga i mungiporna och var helt klart belåten över att ha blivit utvald av fröken för att demonstrera den här suveräna dragkampsleken.
Medelbetyg: 3,62 (8 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Marley och jag: livet med världens värsta hund :
2008-06-13 21:25
Trots att jag är mer en kattmänniska än hundmänniska kan jag inte låta bli att läsa boken från pärm till pärm med ett leende på läpparna men även gråta en skvätt. En läsvärd bok men tror inte den kommer stanna kvar i minnet särskillt länge
Betyg 3
2008-08-01 16:50
Hej,
som det står i baksidetexten så är målgruppen för boken alla som älskar djur och har ett stort hjärta. Jag tror att man som hundägare får större behållning av boken än om man "bara" är vanlig bokälskare och läser för nöjes skull. Ett liv med hund i kaos och visst villkorslös kärlek och lojalitet, men vilket tålamod man måste ha...Vad jag tycker om boken, jaa, inte helt lätt att förklara. Vissa delar ok, andra långrandiga och kanske lite tråkiga, men kände ändå att jag måste veta hur slutet blir.
Betyg 3
2008-11-06 15:26
En otroligt sot, rolig och underbar bok!
Betyg 5
2009-04-04 13:36
Jag fick både skratta och gråta när jag läste denna bok. Klart läsvärd för hundvänner.
Betyg 4
2010-11-05 20:35
Hela berättelsen är ju sann, så på det sättet e boken gullig :)
Men jag gillade inte sättet som den e skriven på, men slutet älskade jag. Det var så sorgligt! Jag har ju själv hundar och har haft det hela livet, så jag vet hur det känns vid sådanna tillfällen.
Jag skrattade mycket vid många tillfällen och en av minma favorithundraser e just labbar, men inte sån jag har..
Betyg 3
2011-06-19 12:16
Man måste inte vara hund älskare för att gilla denna bok, den e komisk men allvarliga inslag. Marley är en mycket speciell hund som man älskar att läsa om men man vill inte äga honom.
En lättläst bok, en perfekt sommarbok som man kan ha med sig och läsa överallt.
Betyg stark 3
Betyg 3
Liknande böcker:
Insekt
 C. Castillon
Sångfågeln från Milano
 A. Kullenberg
Misstagens bok
 S. Bjerg
Fiskande kattens gata
 J. Földes
Ensam tant i Ryssland
 L. Linderborg
Lättklätt i Tryckkammaren
 K. Brunk Holmqvist
A. Lena Persons hjärte..
 S. Nordenswan
Halvmördaren
 H. Nesser