bokrecensioner boktips

När jorden rämnar

Författare: Reggie Nadelson
Genre: Deckare
Ämnesord: mord, religion, kultur
Utgivningsår: 2006
ISBN: 9789173134866

Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

New York är förlamat sedan attentatet den elfte september: barrikader, avspärrningar och beväpnade soldater är numera permanenta inslag i stadsbilden. En frostig vintermorgon hittar en joggare barnkläder, indränkta med blod och nergrävda i den till hälften frusna marken i närheten av Brighton Beach - på Brooklyns Atlantkust. När ett barn försvinner i en annan del av staden kommer hela New York Citys skräck och osäkerhet upp till ytan. Finns det ett samband mellan de båda fallen?

Medelbetyg: 2,86 (7 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av När jorden rämnar :
2008-04-29 19:04
En ny författare för mig som inte lämnade mig besviken.Kommer att följa hennes andra böcker med intresse.
Betyg 4
2009-01-24 18:42
Ser att föregående recensent har gett boken en 4. Jag håller inte med. Boken handlar om kriminalpolisen Artie Cohen som är född i Ryssland. Han har lite problem med sig själv och dricker en hel del. Boken handlar om barn som försvunnit eller blivit dödade. En morgon hittar en ung ryska kläder som är halvt nedgrävda på stranden. Artie tycker att han känner igen jackan. Han hade gett sin gudson en likadan. Pojkens föräldrar säger att han är med en kompis och dennes far och fiskar. Men så är det inte. Pojken är försvunnen.
Jag tycker inte alls om boken. Barnens försvinnande berättas det bara en bråkdel om. Jag tycker att boken handlar mer om Artie och hans ryska vänner, kvinnor och alkohol. Alldeles för mycket onödigt prat och dålig handling. Visst många amerikanska böcker brukar skrivas på detta sett och det är det jag inte tycker om. Föredrar engelska deckare och trillers.
Betyg 1
2009-01-31 23:22
Den här var riktigt trist.
Hade aldrig läst någon av Nadelson tidigare och det lär nog inte bli något mer heller.
Betyg 2
2010-02-24 16:58
Konstigt hur olika åsikter man kan ha om en bok om man kollar in tidigare recensioner.

Jag tyckte den här boken var lysande, hade svårt att lägga ifrån mig den så det blev sträckläsning. Nadelson skriver väldigt levande och det är mycket lätt att leva sig in i miljön rumtomkring, mycket lättare än i de flesta böcker. Personerna är spännande och konstiga, och dialogen är bra.
Slutet är riktigt otäckt, och lika oväntat. Man lämnas med tankar en bra stund efteråt.
Betyg 5
2010-08-31 11:29
Inte en bok jag rekommenderar ifall du inte är väldigt intresserad av att få en 300-sidor lång beskrivning av ryssland, invandrade ryssar i USA, deras rädslor och en för mig ganska förvirrad story om en polis (som självklart kommer från Ryssland)....Spännande: Nej
Betyg 2
Liknande böcker:
Mannen i fönstret
 K. Dahl
Morden i Baronville
 D. Baldacci
Katharinakoden
 J. Horst
Nattmannen
 J. Horst
Du måste dö
 P. James
Koka björn
 M. Niemi
Morden i Vaxholm
 M. Franzén
Samma Författare: