bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Liknande böcker:
Södra Oran
 I. Eberhardt
En bön för tjernobyl
 S. Aleksijevitj
Homo Deus - en kort hi..
 Y. Harari
The Economics of Casin..
 D. Walker
Valet är ditt
 C. Wahlden
Who-ology
 C. Scott
Factfulness
 H. Rosling
Tidens historia
 T. Berg Eriksen
Rummet, tiden och männ..
 G. Clark
Farewell to Reality: H..
 J. Baggott

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerDen unga författarens verktygslåda

 
Originaltitel: Live Writing. Breathing Life into Your Words.
Författare: Ralph Fletcher
Genre: Fakta
Ämnesord: filosofi, kultur, ungdom, skriva
Utgivningsår: 1999
ISBN: 917173242X
 
Humor:  3
Lärorik:  8

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


Skriva ska man göra för att det är roligt, för att man älskar ord och för att man vill berätta något. Det kan låta okomplicerat, men ofta sitter man där och stirrar besviket ner på livlösa ord och meningar som är lika intressanta att läsa som en telefonkatalog. Hemligheten är att hitta de rätta verktygen, och det är precis det som Ralph Fletcher vill hjälpa dig med. Alla har vi svårt med olika saker; ibland är det svårt att komma igång, andra gånger känns det omöjligt att avsluta, och vad ska man göra med allting där emellan? Den här boken bygger på den enkla idén att varje författare har en verktygslåda - dock utan hammare och mejslar. Istället är den fullpackad med ord, fantasi, språkkänsla och idéer.

Ralph Fletchers verktygslåda kan inspirera, hjälpa och trösta. Och glöm inte det viktigaste rådet av alla: Skriv, skriv, skriv!

"Den unga författarens verktygslåda" vänder sig till barn och ungdomar som vill skriva men tycker det är svårt - och så klart också till dem som kan.
En bok att sätta i händerna på barn i alla åldrar.

Utdrag ur boken:
Min bror Joe är en förstklassig fotbollsspelare; själv är jag som bäst medelmåttig. En dag tog Joe med mig på en riktig fotbollsmatch. Jag märkte direkt att vi såg på matchen på två helt olika sätt. Jag fokuserade mest på den spelare som hade bollen medan Joe hela tiden pekade ut andra spelare som rörde sig mot olika positioner.
"Titta hur utspridda de är hela tiden," sa han vid ett tillfälle. "De är otroligt vältränade, men man ser att de hushåller med krafterna genom att inte springa hela tiden."
Jag insåg att han såg på en helt annan match än jag. Vi till och med satt på olika sätt. Joe satt på den yttersta kanten av stolen för att inte missa en enda detalj. Jag lutade mig tillbaka, slappnade av och njöt av den soliga dagen. Antagligen ansåg jag att jag aldrig skulle kunna lära mig något av de där proffsen. De var för bra.
Jag begick ett misstag den där dagen. Och jag tror att vi ofta begår samma misstag när vi läser någonting fantastiskt. Vi läser och tänker: "Det är för bra! Jag kommer aldrig att kunna skriva så!" Men det finns alltid någonting som man kan lära sig av en text, oavsett hur osannolikt briljant och fulländad den är.


Medelbetyg: 4 (1 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Den unga författarens verktygslåda :


jossansten 2008-04-09 02:37
Lättillgänglig, lättläst bok om att skriva med bra tips och exempeltexter som ger inspiration till att sätta sig med penna och papper och börja med en gång.
Betyg 4KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Den unga författarens verktygslåda


  Köp boken som film på cdon: