bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Liknande böcker:
Segraren
 S. Scarrow
Sigmund härskaren
 E. Arnesson
Falken från Sparta
 C. Iggulden
Familjen Palmisano
 R. Nadal
Innan svenskarna kom
 A. Olsson
Jaktfalkens ögon
 S. Viksten
Krönikan om Ylva Alm 1..
 I. S. Skjelbakken
Frihetens pris
 S. Nordenswan
Doktor faustus
 T. Mann
Föreningens tid
 L. Selander

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerAlltid Amber

 
Författare: Kathleen Winsor
Genre: Historisk roman
Ämnesord: historia, kärlek, äventyr
Utgivningsår: 1944
ISBN: 9137100793
 
Spänning:  6
Romantik:  9
Humor:  4
Lärorik:  4
Sorglig:  3

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


"Alltid Amber" är en av vår tids mest omtalade äventyrsromaner. Den väckte sensation när den först publicerades, och har sålts i miljoner exemplar över hela världen och den har även filmats.

Amber är en hjältinna man aldrig glömmer. Vacker, oförvägen, intelligent - och hon vet att utnyttja sina företräden. Hon lindar männen runt lillfingret och hon överöses med sköna juveler. För hennes skull utkämpas dueller på liv och död.

Genom Djärvhet och handlingskraft förvärvar hon både rang och rikedom. Så når hon så högt en kvinna på hennes tid kunde nå - hon vinner kungens gunst...

Kärlek, romantik och farliga intriger - en spännande, överdådig skildring från 1600-talets England.

Medelbetyg: 1 (1 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Alltid Amber :


Virus 2011-01-08 18:57
Okey, nu ska jag vara helt ärlig här.. Jag trodde jag skulle älska den här boken, men jag vet inte riktigt vad jag tycker om den. Jag vet inte om jag ska älska huvudpersonen eller tycka att hon är bitchig, snobbig, självisk och en lögnare.. En bra sak med henne är att hon inte är.. falskt blyg. Hon vet om hur vacker hon är och hon vet hur hon ska använda det.
Genom boken blir hon sämre och sämre i mina ögon. Jag förstår inte hur hon kan älska Bruce, han är ju så.. kall, i alla fall största delen av boken. Men sen så förstår jag inte hur Bruce inte kan vilja gifta sig med henne, speciellt inte efter incidenten med pesten. När Amber tar hand om honom med allt hon har och till sist blir sjuk själv. Då verkar han ju så otroligt enveten om att hon ska överleva, men sen blir allt som vanligt. Det är Amber som följer efter Bruce som en stalker och Bruce bara tar emot men ger inget tillbaka, i alla fall inte känslomässigt. Sen slutar det inte ens med att de blir tillsammans utan han gifter sig med en annan? Inte riktigt något jag gillar, även om jag föredrar kvinnan han väljer över Amber.
Så jag vet inte hur jag känner för boken, jag gillar inte huvudpersonen speciellt mycket. Hon låter sig styras av girighet och känslor och kan aldrig gå vidare, vilket leder till att hon blir lurad. Men trots det så läste jag ut boken på tre dagar, ville inte lägga ifrån mig den.. Kanske hoppades jag att det skulle ordna sig på något sätt..
Även om jag sagt massa dåliga saker så var den väldigt intressant.. Den var ärlig i hur en högt uppsatt person kunde vara och vad detta kunde leda till..
Detta var en svår bok att bedömma, därför sätter jag inget betyg, i alla fall inte än.

GeorgF 2014-05-08 21:45
Det må vara att "Alltid Amber" är en av vår tids mest omtalade äventyrsromaner men alla personer saknar djup. De är bara som kulisser, tvådimensionella.
Det som är intressant är beskrivningen av 1600-talets London. I allt annat är det en synnerligen dålig berättelse.
Betyg 1KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Alltid Amber


  Köp boken som film på cdon: