bokrecensioner boktips

Dom är här nu!

Författare: Åsa Lundh
Genre: Humor
Ämnesord: musik, humor, kärlek, barn, relationer, förälder, färg
Utgivningsår: 2008
ISBN: 9163324768


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Allt är inte alltid som det ser ut att vara. Att vara tjej, mamma, anställd i en färgaffär, dotter, kompis, kvinna och samtidigt på jakt efter en drömprins i en värld full av plattfötter kan vara ett helvete. Eller väldigt kul. För om man lär sig skratta åt elände klarar man allt.
Medelbetyg: 4,5 (6 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Dom är här nu! :
2008-03-26 16:05
Det här är så jävla jävla bra.
Det här är så jävla jävla roligt.
Jag skrattar högt, ofta och länge och jag förstår inte hur hon bär sig åt. Hon drar i trådar, hon berättar, beskriver och allt i ett konstigt hoppkok
som funkar förvånadsvärt bra.
Jag hoppas läsa mer av Åsa Lundh. Förhoppningsvis kan hon knyta ihop historierna bättre om hon skriver mer. Men som debutverk är detta banbrytande som jag ser det.
Betyg 5
2008-03-27 09:16
Äntligen!
Åsa har fattat att jag och alla andra halvvuxna tjejer/damer/kvinnor (välj det som känns bäst) kan och vill vara barnsliga, ha rosa Sony Walkmans, spela och älska samma musik som man gjorde när man var sjutton med synthgelélugg, spela Rammstein i bilen och sjunga med på låtsastyska, högt, och fortfarande vara sådär allmänt treårstrotsig.
"Dom är här nu" är inte bara en enormt rolig och underfundig bok - jag blir även sittande i djupa, sorgsna funderingar efter att ha läst i den.
En bok som är som en påse full med smarrigt lösgodis - både salta sura, söta och såna där som man inte riktigt vet om man tycker om eller inte. En bok som jag får behärska mig för att inte äta upp, allt på en gång, utan spara utom synhåll för att äta lite senare och då och då! Köp och läs!
Betyg 5
2008-04-21 16:25
Jag märker hur mitt citatförrråd blivit större. Jag drar citat ur "Dom är här nu!" konstant. Det finns något väldigt mänskligt och pricksäkert i Åsa Lundhs författande, dessa galna anekdoter ur verkligheten. Jag skrattar högt när jag läser om dessa ufo-observationer och förvirrade kommunikationsförsök. Det känns skönt att veta att man inte är den enda som har lite svårt att förstå, och bli förstådd av, andra människor.

Boken ger hopp, glädje och en tillförsikt om framtiden - så länge man tror på, och gör, sin grej! Go on with your bad self!
Betyg 5
2008-05-02 13:05
Sett med Åsa Lundhs ögon är livet faktiskt ganska roligt! Trots att det innehåller så skilda ting som oförståeliga skåningar, ensamhet, (brist på) barnuppfostran, kliande ryggar, envetna färgaffärskunder, bh-inköp, desperattragiska ragg, söderbönor, taskigt självförtroende, allmänt besvärliga människor och nylonstrumpor. För det finns ju även underfundiga barn, nostalgiska glassminnen, Sylvester Stallone i jätteformat, uråldrig blip-blopmusik, raka ryggar, komiska situationer, underbara människor och givande samtal.

Åsa har ett personligt och originellt språk,som samtidigt är korrekt och lättläst. Med egna hittipåord, citat, versaler och allehanda skiljetecken ser hon till att få fram sitt budskap. "Dom är här nu"är en bok att läsa flera gånger, om man vill le, skratta och tänka. Kanske, kanske blir man en lite, lite bättre människa på köpet. Och vem vill inte det...?!
Betyg 5
2010-03-30 22:45
Har jag verkligen läst samma bok som ni andra?! Jag skulle inte rekommendera någon att lägga pengar på denna bok. Finns den på biblioteket så låna den bara. Visst hade den sina poänger men jag kan inte påstå att jag skratta högt någon gång. Snabbläst, smårolig men något obegriplig.
Betyg 2Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Dom är här nu!
Liknande böcker:
Vuxenkruxet
 T. Järvheden
Dickie Dick Dickens
 R. Becker
Drottningen i kassan
 E. Petersson
Tackar som frågar - Hi..
 J. Dielemans
Den store Gargantuas f..
 F. Rabelais
Samma Författare: