bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Liknande böcker:
Eko ur glömskan
 A. Mathlein
Den svarta systern
 D. Edqvist
Annelie
 H. Fogelström
Kristin Lavransdotter 1
 S. Undset
Regnmannen
 J. Karlsson
Lurad
 O. Svedelid
Mannen från de tysta v..
 L. Andersson
Mannen från de tysta v..
 L. Andersson
Asterix - Obelix på ga..
 A. Uderzo
Den fantastiska berätt..
 R. Puértolas

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerHata Romeo

 
Originaltitel: Star-crossed
Författare: Rachael Wing
Genre: Ungdomsroman
Ämnesord: humor, kärlek
Utgivningsår: 2008
ISBN: 9173710148
 
Spänning:  2
Romantik:  8
Humor:  3
Lärorik:  2
Sorglig:  2

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


När Jen får huvudrollen i skolans uppsättning av Romeo och Julia är det en dröm som går i uppfyllelse. Men lyckan blir kort, det visar sig nämligen att killen som spelar Romeo är Chris Banner - hennes absolut värsta fiende. Jen kan inte tänka sig att ens gå i närheten av honom. Men ödet vill annorlunda ...

Rachael Wing var bara sexton år när hon debuterade med denna härligt romantiska kärleksroman. En nutida Romeo och Julia-berättelse som vibrerar av starka känslor

Utdrag ur boken:
''Varför kunde han inte vara någon annan? Varför kunde han inte vara vem som helst utom min fiende? Han kommer aldrig tycka om mig på samma sätt som jag tycker om honom''
Läppen darrar. Den första tåren rullar ner för kinden.
''Jag är så misslyckad.''
Du lutar dig mot väggen och sjunker ner på golvet. Axlarna faller ner och du gråter som du aldrig har gjort förut.
Du gråter som om hjärtat ville brista.

''Min enda kärlek, ur mitt enda hat...''
Shakespeare visste inte hur rätt han hade.


Medelbetyg: 4 (16 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Hata Romeo :


Bokbruden 2008-03-22 22:20
Jen Älskar att spela teater och när hon får huvudrollen som Julia, i skolans uppsättning av Romeo och Julia, blir hon överförtjust..Tills hon får reda på att Romeo ska spelas av Chris Banner, hennes värsta fiende. Familjerna har varit i fejd med varandra länge. Först blir repetionerna med honom jobbiga och han är lika arrogant som vanligt, men sen räddar Chris Jen ett antal gånger. Hon blir förvirrad och får konstiga känslor.. vad är det här, inte kan hon väl gilla Chris??

Den här boken är fantastiskt bra skriven. Dessutom av en författare som bara var 16 år när boken gavs ut och 14 år när hon skrev den! Den är skriven i "du" form när huvudpersonen tänker och gör något, det kan kännas irriterande i början men man vänjer sig snabbt. Boken är jättebra och passar den som vill läsa en riktig kärlekshistoria!

Jag kan till och med säga att det är en av av de bästa böckerna jag läst!
Betyg 5

Rosy 2008-03-26 13:27
14 år? :O jisses det låter som en bok som jag vill läsa ;)

Virus 2008-06-10 12:56
jag älskar den! otroligt att hon bara var 14 år när hon skrev den! o_O den är fantasktisk!
jag önskar lite att man fick veta vad som hände sen, alltså med deras föräldrar... då hade betyget ökat ännu mer! men den är jätte bra som den är! väldig stark 5:a!
Betyg 5

Ellegreen 2008-09-24 20:05
Den är tråkig ärligt talat.. Den hennes kompis Rueben värkar vara shysst!
Betyg 2

Juli@ 2008-11-03 19:08
Jag har läst denna bok typ 10 000 gånger och jag får aldrig nog. Den är speciel, rolig och man vill inte lägga ifrån sig bok även om man vet att det hon gör är så pinsamt att man har svårt att hålla sig för skratt!
Det bästa med boken, (denna fråga har jag stält mig lika många gånger som jag har läst den) ärligt talat vet jag inte, boken är så rolig och på något sätt så naturlig. Den coolaste personen är ju helt klart Ruben! Jag önskar att jag någon gång kan få en sådan vän.

// Julia

p.s. Hennes nästa bok kommer i mars!
Betyg 5

Junibarn 2008-11-09 19:24
Att skriva en bok ur "du"-form - vad är det för sätt? Men man vänjer sig. Man vänjer sig snabb.
Boken är dock väldigt förutsägbar. VÄLDUGT förutsägbar. Men imponerande med en så ung författare. Var hon inte bara 16 år?
Betyg 2

bookfreak- 2009-01-07 21:51
den här boken var så super , jag kännde mej som om jag vore jen vet inte varför men boken fick mej och gråta lite den var jättebra ja och hon var bara 14 år när hon skrev den ,det är helt fantastiskt !
hennes nya bok ska komma snart jag tror den heter kärlek , ska läsa den hoppas den är lika bra ! men man blev lite besviken i slutet man ville veta hur det skulle gå sen med familjerna !
Betyg 4

cajsa 2009-10-05 18:27
Älskarn!!! Har redan lästan 4 ggr i år :D Roligt att läsa om 2:a person istället för 1:a eller 3:e person. Skulle vilja veta lite mer i slutet. Får en VÄLDIGT stark 5:A.
Min favorit bok!!
Betyg 5

Boknisse 2009-11-25 22:08
Mycket bra bok som
jag lungt skulle rekomendera till
andra!
Betyg 4

emme 2010-01-27 17:38
Tråkig. Jag drogs till den bara för att hon skrev den när hon var 14 år. Men den är inte minsta märkvärdig egentligen, tycker jag i alla fall
Betyg 1

emvik 2010-04-28 11:08
Ååå villken bra bok jag skulle kalla den "en bok som får hjärtat att vilja hoppa ur bröstkorgen!" den är både romantisk, spännande och sorlig. Jag både grät och skrattade av den!!
Betyg 4

matildalundelll 2010-06-14 21:29
har läst boken fleeeera gånger och kan typ inte släppa den.
Riktigt bra och lite annorlunda med du-form. Man vänjer sig. Helt underbar att läsa och skulle önska att det fanns en tvåa.
Betyg 4

Marre 2010-12-21 13:07
Den här boken förvånade mig mycket, jag förväntade mig någon lite töntigt skriven bok av en 16 årig flicka i USA men gud vad jag gillade den! Den skiljde sig från andra böcker jag läst för den var skriven i "du" form, det var rätt intressant. Jag brukar inte läsa ungdomsböcker så ofta men jag rekommenderar den faktiskt.
Betyg 5

bok-älskaren 2011-07-17 19:08
Bästa boken jag har läst!<3<3<3

timanii 2011-07-19 18:12
En bra bok, inte den bästa jag har läst men den var inte dålig häller, fast det här är nog inte en bok jag skulle kunna läsa om.
Skriven på ett bra sätt med bra flyt i texten, blev lite förvånad när jag såg att den var skriven i "du" form men det störde eller irriterade mig inte. karaktärerna var bra gjorda och historien värkade rätt så igenomtänkt, det enda jag finner lite orealistiskt är anledningen till "frejden" mellan familjerna (fast det är antagligen bara jag som tycker det :p).

Får en stark trea av mig.
Betyg 3

ElinaTyp 2011-07-21 16:47
Vad kan man säga?? :o Den bästa boken som jag har läst!<3:D
Betyg 5KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Hata Romeo


  Köp boken som film på cdon: