bokrecensioner boktips

Beijing Doll

Författare: Chun Sue
Genre: Roman
Ämnesord: kärlek, ungdom, ungdomskultur, kina
ISBN: 9170023581


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Beijing Dolls beskrivning av den upproriska tonårsgenerationen i Beijing förbjöds i Kina på grund av sina ingående skildringar av en ung kvinnas sexuella uppvaknande.

Lin Jiafu, som kallar sig Chun Sue, har svårt att finna sig till rätta i det traditionella samhället och den disciplinerade skolan. Hon kastar sig istället ut i en värld av sex, droger och rockmusik, och gör allt för att provocera med sin attityd och sitt utseende. Hennes drömmar om att skriva och att spela i ett rockband verkar omöjliga att förverkliga och hon längtar efter, och drömmer om, frihet.

Vilsenheten och törsten efter ömhet leder henne in i den ena hopplösa kärlekshistorien efter den andra. Med en ohämmad sensualism och rå lyrisk stil beskriver Beijing Doll för första gången den så kallade nya unga generationen kineser. Boken blev mycket omdebatterad när den publicerades i Kina och fortsatte att sälja i stora upplagor efter det att den blev förbjuden. Framgången fortsatte internationellt och den har översatts till flera språk.
Medelbetyg: 1 (1 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Beijing Doll :
2008-03-12 08:50
Visst låter baksidestexterna intressanta? Det tyckte jag med, och köpte boken. Men sen gjorde jag misstaget att börja läsa den.

Författarinnan säger i början att hon skrev boken när hon var 17 och det märks. Språket är pubertalt. Djup i boken och djup i texten saknas. Och innehållet känns slumpmässigt inkastat.

Ingen bok jag rekommenderar. Tvärtom.
Betyg 1
Liknande böcker:
Ensam tant i Ryssland
 L. Linderborg
Vända hem
 Y. Gyasi
En doft av jasmin
 E. Nord
Här är vi
 G. Swift
Syskonen
 T. Hadley
Aftonen och morgonen
 K. Follet
Versioner av oss
 L. Barnett
Kommer aldrig solen
 E. Rydsjö