bokrecensioner boktips

Om jag inte hade sett honom

Originaltitel: Lucas
Författare: Kevin Brooks
Genre: Ungdom
Ämnesord: kärlek, spänning, ungdom
Utgivningsår: 2004
ISBN: 9129660181


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Caitlins liv förändras från det ögonblick hon ser Lucas gå över gatan en varm sommardag. Han är den märkligaste och vackraste pojke hon någonsin har sett. Och när hon träffar honom är det som om hela världen blir levande. Men vem är han? Var kommer han ifrån? Vad vill han? Och varför tycker ö-borna så illa om honom?

En gripande och oförglömlig berättelse om kärlek och hat och allt däremellan!

Medelbetyg: 4,56 (18 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Om jag inte hade sett honom :
2008-02-14 11:50
Det här är antagligen den bästa boken jag har läst. Jättespännande, sorglig och har verkligen allt en bok ska ha. Den känns så verklig och är den andra boken i hela mitt liv som fått mig att gråta i över en timme, och det är bra jobbat!
Betyg 5
2008-08-08 20:00
den är så sjukt bra att det inte är sant ...men varför var han tvungen att dö!!!=`(
Jag grät efter att jag hade läst klart den!
läs den nu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Betyg 5
2008-11-27 17:43
jag kan bara säga bästa boken jag har läst i hela mitt liv + värd att läsa
Betyg 5
2009-01-08 20:08
den här boken fick mig och gråta som ett litet barn i slutet jag bara ; varför?
varför dör han ? ! den är såå bra jag vet inte om den skulle ha blivit bättre om han inte dog men jag den är var jättebra så den är värd att läsa den är ochså jättespännande !
Betyg 5
2009-02-13 12:03
Det här är nog den bästa boken jag läst. Som är 3:e gången nu... Dels för att den är så bra, eller underbar! Och dels för att försöka lista ut alla gåtor om Lucas, haha. Hans styrka och snabbhet, förmåga att "prata" med djur, se in i framtiden, ärret på handleden. Och mening: "Oroa dig inte. Jag har ingenting som kan ta skada". Aha, odödlig då eller? Då måste han ju vart död genom hela boken eller något annat, mystiskt väsen. Och det skulle väl förklara varför han aldrig gjorde nå närmande till Caitlin. Han var mystiskt ... minst sagt. Mmm. Men väldigt intressant läsning. Den här vill man bara läsa om och om igen.
Betyg 5
2009-04-08 23:15
läste nyss ut boken.. den var inte så bra som jag trodde dock.. det var titeln som lockade mig till den här boken, den lät så djup och full av tankar och känslor... men så va den inte riktigt. det var lite för mycke "pappa dricker, deprimerad, undomar röker" grejer för min smak... hur som hällst var vissa delar mycket bra, men jag hade förväntat mig mer sorg och kännslor, jag tror dock att jag hade tyckt att boken hade varit bättre om jag inte hade läst Twilight böckerna fört, eftersom att de var fulla med känslor och så hade jag högre förväntningar på den här än vad jag vanligtvis hade på böckerna .. men i alla fall den var helt okej :)
Betyg 3
2009-09-23 22:00
Det är synd att jag inte kan se det fantastiska med den här boken som så många andra gör. Jag förstod aldrig meningen med den eller vart handlingen ville komma. Enligt mig handlar den om unga människors ondska och historien berörde mig illa. Den kändes meningslös från början till slut och var dessutom seg, tyvärr. Men det är min åsikt.
Betyg 1
2010-01-01 20:36
En av de bästa böckerna jag någonsin läst.. lite konstig, men helt klart värd att läsa. När man väl börjat går det inte att lägga ifrån sig boken. Det är synd att man inte fick veta vem han egentligen var och om han verkligen dog. Men aja, läs den bara :)
Betyg 5
2010-01-08 20:42
Jag blev lite besviken. Titeln fick den att verka vara bättre än vad den faktiskt var. Den var inte så jättedjup som jag hoppades på.
Men jag gillade boken ändå :)
Dock var den långtråkig precis innan mitten och efter mitten av boken. Men i slutet kunde jag inte slita mina ögon ifrån den :)
Betyg 4
2010-01-23 22:08
Boken är otroligt bra! Alla kanske inte skulle orka läsa igenom den, men när man läst ut den så ångrar man direkt att man läste ut den så snabbt. Jag grät när jag läste den, och har flera gånger tänkt på boken efteråt, en bok man inte glömmer helt enkelt. Det finns vissa tråkiga partier i boken, men man glömmer bort allt om dem när man har läst slutet.

Helt klart läsvärd!
Betyg 5
2010-04-28 11:12
När jag läser denna bok så gråter och skrattar och vill bara skrika, antingen av glädje/lycka, sorg eller av ren ilska för någon eller något!
Betyg 5
2011-01-31 18:24
Sjukt bra bok alltså!!! Asså jag lipade i sluten, hemsk där... Men helt klart läsvärd t 10000 % Om man inte läst den så ska man absolut läsa den, helt klar aaaaas bra bok!
Betyg 5
2011-08-13 23:22
Jag läste ut boken på typ 3,5 timmar, kunde inte lägga ifrån mig denna lånade bibloteks bok...
Var en av dom 3 bästa böckerna jag läst tills han dör ;-(
Tycker att författaren ska göra en till version med ett lyckligare slut! :-)
hade varit myckt bättre om han inte hade dött! Grätt ju nästan ihjäll mig ;-(
men annars så var den super bra! :-)
Betyg 5
2012-04-05 17:47
En riktigt bra bok faktiskt även om jag förväntade mig en mer framträdande kärlekshistoria. Jag gillar att hela historien är höljd i mystik och att allt med Caits brorsa reder ut sig. Min favoritkaraktär i boken är helt klart caits pappa som försöker så gott han kan.

De flesta karaktärerna i den här boken är ganska "goda" vilket skulle kunna ha blivit bokens fall. Även de personer du inte sympatiserar med får ändå förklara sig själva och framställs mest som lite vilsna själar men jag tror att det är lite av sensmoralen i boken, att även de som är "onda" är snälla innerst inne och att man måste ge alla en chans, eller två.

Trots att den här boken är ganska långsam så vill man inte lägga ifrån sig boken, jag ville hela tiden veta vad som skulle hända. Jag tycker att författaren har gjort ett riktigt bra jobb med historien och alla karaktärer.
Betyg 4Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Om jag inte hade sett honom
Liknande böcker:
Ett magiskt arv
 M. Friedner
Fjällflygaren
 K. Schwartskopf
Kaja och de nio elefan..
 E. Ringnér-Lundgren
En flicka till häst
 E. Bagnold
Silverskeppet
 J. Moen
Hotellet
 P. Jansson
Cirkus
 P. Jansson
Stenänglar
 K. Ohlsson
Nära ögat, Sandra
 I. Högelin-Brattström
Dödsmärkt
 L. Martin
Samma Författare: