bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Liknande böcker:
Segraren
 S. Scarrow
Sigmund härskaren
 E. Arnesson
Falken från Sparta
 C. Iggulden
Familjen Palmisano
 R. Nadal
Salomons sång
 T. Morrison
Innan svenskarna kom
 A. Olsson
Jaktfalkens ögon
 S. Viksten
Krönikan om Ylva Alm 1..
 I. S. Skjelbakken
Frihetens pris
 S. Nordenswan
Doktor faustus
 T. Mann

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerKanslern

 
Originaltitel: The Chancellor
Författare: Lawrence Schoonover
Genre: Historisk roman
Utgivningsår: 1961
 

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


"Kanslern" har sin handling förlagd till en av de glansfullaste epokerna i Frankrikes historia. Frans I regerar, en praktälskande, vital livsnjutare, omättlig i sitt begär efter kvinnogunst, slösaktig och fåfäng. Hans lättsinne i politiska frågorkan endast jämföras med hand vidlyftighet i amorösa ting.
Frans I behövde och hade en stark man vid sin sida i Antoine Duprat, kansler och riksskattmästare, diplomat, finansgeni och mästerspion. Att han var sin konung oumbärlige rådgivare i alla frågor, från de utrikespolitiska till de amorösa, hindrade honom aldrig från att skaffa sig enorma fördelar och förmögenheter på statens bekostnad. Antoine Duprat var sin konung trogen, men det var framförallt en människa han aldrig svek - sig själv...
Renässansens värld, fylld av obändlig individualism, av hänsynslös njutningslystnad och jublande, otyglad livsglädje, har väckts till liv i denna spännande och intensova roman av en författare som i en rad historiska romaner skaffat sig en världsomspännande popularitet.

Medelbetyg: 2 (1 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Kanslern :


helix 2008-02-07 20:50
Det känns gammalt. Och då syftar jag inte på att det utspelar sig på 1500-talet. Historiesynen känns så förlegad, med sina glorifieringar av maktens män och deras krig. Och de väna kvinnorna.

Jag gillar inte historiska romaner som finns till bara för att vara en "lättillgänglig" historiebok. "Kanslern" är ett exempel på det. Liksom Burmans "Babylons gator", den senare är dock inte lika hopplöst mossig.
Samtidigt blir den här romanen tämligen harmlös, lite som "Ivanhoe" på TV. Så den upprör inte heller, därför slipper den bottenbetyg.
Betyg 2KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Kanslern


  Köp boken som film på cdon: