bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Liknande böcker:
SAS Ghost Patrol: brit..
 D. Lewis
När folkmordet kom til..
 T. Bodström
Brittiska imperiet upp..
 D. Harrison
Pratbubblan!
 S. Hegerfors
Dödgrävarna
 R. Barth
Ora et labora: Varnhem..
 .
Trettioåriga kriget
 D. Harrison
Sveriges medeltid
 D. Harrison
Den osannolika mördare..
 T. Pettersson
Stormaktens undergång
 D. Harrison

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerKätteri

 
Författare: Giacomo Oreglia
Genre: Fakta
Ämnesord: Biografi, författare, kättare, poeter, Harry Martinson, Rimbaud, historia, Italien, Dante Alighieri, kultur, litteratur
ISBN: 9173249637
 
Spänning:  3
Romantik:  4
Humor:  3
Lärorik:  7
Sorglig:  5

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


KÄTTARE SKRIVER GIACOMO OREGLIA om Dante, Jeanne d´Arc, Giordano Bruno, om den store italienska anarkisten Camillo Berneri, om Arthur Rimbaud, men också om svenska författare som Harry Martinson, Eyvind Johnson och Lars Forssell. Han tar även upp kärlek mellan kvinnor och onani i historisk belysning liksom det politiska tänkandet i vår tid.

Obesvärat och elegant rör sig författaren över tid och rum observerar, diskuterar, roar, analyserar och provocerar. Han är samtidigt sydeuropén som skådar mot norr och den skandinaviske italienaren som blickar söderut.

Boken är rikt illusterad.

FÖRFATTAREN: Giacomo Oreglia är poet, översättare och essäist, en oförtröttlig kultur-förmedlare mellan Italien och Sverige, flerfaldigt belönad för sitt arbete. Han har även givit ut böcker om Tommaso Campanella och Dante, och nu senast boken Commedia dell Arte.

Medelbetyg: 3 (1 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Kätteri :


axel-nelson 2008-01-23 23:05
Giacomo Oreglia föddes i Italien 1924 och kom till Sverige efter andra världskriget. Död 2007. Han är mest känd för att ha översatt och introducerat svensk poesi och prosa till italienska.
Den här boken är en samling kåserier eller essäer om "kättare" från Jeanne d´Arc till Lars Forssell. En del av kättarna torde vara okända utanför en trängre krets av specialister på italiens renässans, andra välkända. En del av essäerna förfaller till ett "name dropping" av dylika okända storheter. Andra belyser mindre kända sidor av kända kättare som giordano Bruno. Hans personliga favorit är dock Dante Alighieri som han ger nytt liv. Essäerna är av skiftande kvalitet, men de är förbålt underhållande skrivna även när han svamlar - och det har varit omöjligt att lägga ifrån sig boken i tid - vilket lett till för lite sömn - det var det värt!
Så vare sig man vill veta lite om italiensk renässans, svenska proletärförfattare, flator eller glass (!), då är detta en trevlig liten pocketbok.
Betyg 3KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Kätteri


  Köp boken som film på cdon: