bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Liknande böcker:
För att kunna leva, en..
 Y. Park
Och i Wienerwald står..
 E. Åsbrink
Vägen ut
 H. Martinson
Den tyske officerens h..
 E. Hahn Beer
D'Annunzio. Dekadent d..
 G. Hägg
Jesus lärde mig att dr..
 N. Hayes
Liv, död och hjärnkiru..
 H. Marsh
Raul Wallenberg i Buda..
 P. Levine
Mitt krig mot Putin
 B. Browder
En bluffpilots bekänne..
 T. Salme & Lövgren

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerEremiterna i tajgan

 
Författare: Vasilij Peskov
Genre: Biografi
Ämnesord: religion, natur, spänning, äventyr, sann historia
Utgivningsår: 2007
ISBN: 9185901008
 
Spänning:  8
Romantik:  2
Humor:  4
Lärorik:  8
Sorglig:  4

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


Långt ute i den sibiriska oändligheten upptäcktes år 1978, vid en flygning över den ödsliga tajgan, en gåtfull boplats. En grupp geologer sökte sig till stället. Helt avskilda från omvärlden bodde där fem personer, en familj, i en primitiv liten koja. För två av de fyra redan vuxna barnen var detta deras första uppskakande möte med människor från "världen". Den yngsta, Agafja, var då 34 år gammal.

Om familjens kamp för överlevnad i den storslagna men obarmhärtiga naturen bland vilda djur och i den hårda sibiriska vinterkylan, om det vardagliga livet i den totala isoleringen och avsaknaden av allt det nödvändigaste som en modern människa inte kan föreställa sig livet utan, om omvandlingen av de "medeltida" människornas liv i takt med deras försiktiga kontakter med världen utanför, berättar journalisten Vasilij Peskov i sin fängslande och häpnadsväckande bok Eremiterna i tajgan.

Den dokumentära berättelsen om familjen Lykov kom första gången på svenska 1995. Boken väckte ett enormt intresse och många av läsarna har frågat hur det gått för Agafja sedan hon blivit ensam kvar. Vasilij Peskov fortsätter, trots sin höga ålder, att besöka den starka och egensinniga kvinnan i hennes självvalda isolering i tajgan.
I denna bok berättas hela historien från upptäckten av den undangömda boplatsen och fram till idag.


Medelbetyg: 4,5 (2 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Eremiterna i tajgan :


zebra 2008-01-19 01:16
En fantastik bok. Om en familj som gömde sig i tajgan och bodde där i flera decennier utan någon kontakt med andra människor. Helt isolerade. Och klarade sig ppå skogen och en potatisåker och ett litet köksträgård.
Typ, som Robinson, men det hände på riktigt och det var de själva som valde att leva så på grund av sin religion. Barnen var redan vuxna när de fick träffa människor från omvärlden för första gången. Var rädda för dem faktiskt i början.
Betyg 5

koala_75 2008-11-04 19:07
ryssland finns det ett antal människor som kallar sig gammaltroende som lämnade det rysk-ortodoxa kyrkan. De tar avstånd från “världen” och isolerar sig runt om i Ryssland.

Eremiterna i Tajgan är en bok om en sådan familj som bosatt sig ute i det ryska Sibirien. Mitt bland bergen och skogen. 25 mil från närmaste granne har de sex familjemedlemmarna byggt sig en hydda. Det enda säkra sätet att komma dit är med helikopter. När det är vinter går snön upp till midjan. De riskerar att svälta ihjäl om trädgården inte ger någon mat. De riskerar möta vilda björnar och kan frysa ihjäl om vintern är för hård.

Av hampa har de vävt säckar att klä sig med. Stugan är mörk och sotig.

Familjen upptäcktes av en slump av några geologer som med helikopter letade järnmalm. Då levde fem stycken i familjen. Pappan och fyra barn som hunnit bli runt 30-40 år. De två yngsta hade aldrig sett någon annan människa.

Geologerna etablerar en kontakt och tillslut kommer författaren av bokeni kontakt med familjen.

Han följer dem och tillslut är det bara en familjemedlem kvar, den yngsta dottern Agafja.

Trots svåra sjukdomar, och ensamheten ute i den Sibiriska vildmarken vägrar hon flytta till släktingar som delar hennes tro. Det är inget för mig ,säger hon bara och strävar vidare. Man har svårt att inte tycka om henne. Samtidigt som man blir lite irriterad över att on inte tar emot hjälp. Men hon är så övertygad att detta är det rätta. Allt är Guds vilja.

Jag kan inte annat än att bli imponerad av hennes styrka. Hon lever än idag där ute och är troligtvis i 60års ålder.

Boken är lättläst och intressant

Betyg 4KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Eremiterna i tajgan


  Köp boken som film på cdon: