bokrecensioner boktips

Den siste tempelriddaren

Författare: Raymond Khoury
Genre: Historisk roman
Ämnesord: historia, spänning
Utgivningsår: 2006
ISBN: 9151846152


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Akko, år 1291. Medan staden brinner efter angreppet av sultanens trupper, sätter Tempelfalken segel och för bort en liten skara riddare, åt vilka ordens stormästare anförtrott ett mystiskt skrin. Skeppet försvinner spårlöst.

New York City, nutid. Fyra ryttare, utklädda till tempelriddare, anfaller Metropolitanmuseet under det högtidliga öppnandet av en utställning med skatter från Vatikanen och stjäl en medeltida chiffermaskin.
Därmed kastas FBI-agenten Sean Reilly och arkeologen Tess Chaykin in i en livsfarlig katt-och-råttalek med skoningslösa mördare. Det riskfyllda äventyret för dem genom tempelriddarnas mörka historia; över Manhattans kyrkogårdar, tvärs över kontinenter, till ödsliga bergstrakter i Turkiet och in i Vatikanens innersta. Slutligen upptäcker de en häpnadsväckande hemlighet som kommer att skaka den religiösa världen i dess grundvalar.
Alla de som tyckte om Da Vinci-koden kommer att älska denna spännande blandning av konspirationsteorier, action och mysterier.
Medelbetyg: 3,5 (6 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Den siste tempelriddaren :
2008-01-08 10:34
Mitt eget omdöme om boken är lite blandat. Samtidigt som själva handlingen var relativt platt och ibland till och med rörig så fanns det både spännande och intressanta passager, bl.a. den tes om kristendomens uppkomst och utveckling som ger anledning till bokens handling. En ny DaVinci-kod är det inte men det är en relativt trivsam bok att förvara vid sängen om kvällarna.
Betyg 3
2008-02-03 13:11
Kanske något ojämn, men om man gillar genren håller den bra.
Betyg 3
2012-05-16 10:13
Inte riktigt min gren. Men klart en bra bok !

Betyg 3
Liknande böcker:
Kommer aldrig solen
 E. Rydsjö
Karolinas Poltava
 E. Rydsjö
Härskaren
 S. Scarrow
Att färdas i motvind
 M. Haraldsson
1794
 N. Natt och Dag
Führerns barnmorska
 M. Robotham
Pojken som följde med..
 J. Dronfield
Robin Hood
 J. McSpadden
Myteriet på Bounty
 C. Nordhoff
Kära Madame de Staël
 E. Lundström