bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Liknande böcker:
Du tysta du glädjelika..
 D. Östlund
Lyktsken
 M. Ondaatje
Ensamheten
 I. Andersson
Nora O'Donoghues dröm
 M. Binchy
Kärleken väntar längst..
 M. Åberg
Mitt barn lever
 H. Fogelström
Den svarta systern
 D. Edqvist
Boken om Eva
 C. Beresford-Howe
Ghachar Ghochar
 V. Shanbhag
Huset vid Peachtree Road
 A. Rivers Siddons

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerDet här är inte jag

 
Författare: Eva F. Dahlgren
Genre: Roman
Ämnesord: depression, hälsa
ISBN: 9173550078
 

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


Det här är inte jag är en skönlitterär berättelse om en sjukdom som inte syns utanpå. Om en människa som för att överleva sakta släpper prestationskraven och inser att hon kan skapa sig ett annat liv. Hon duger ändå.

Felicia är en framgångsrik vetenskapsjournalist som inte längre känner igen sig själv. Tid och rum rasar samman, att gå upp på morgonen känns oöverstigligt. Tonårssonen Johannes tvingas bli den vuxne i familjen, hans mamma klarar inte ens att handla hushållspapper. Hon vill bara vara ifred. Vad beror hennes tillstånd på? Och om det är något i själva tiden hur ska hon då bära sig åt för att bli frisk?

Medelbetyg: 3,5 (2 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Det här är inte jag :


zvrk 2008-01-06 17:25
Den är inte direkt tråkig. Inte heller oengegerande. Inte helt främmande ämne. Sidorna är luftiga, bokstäverna stora, orden enkla och inte så många, radavstånden behagliga, sidorna få. Ändå tar det emot att läsa "Det här är inte jag". Vad är det för fel?

Efter avslutad läsning känner jag en plikt att varna för inbillade igenkänningssjukdomar. Jag var både djupt deprimerad och utbränd och eremitisk OCH tyckte jag hade rätt till att vara det, när jag läste den här boken. Så här i efterhand inser jag att jag faktiskt är rätt frisk, i den mån någon av oss kan vara helt frisk. Jag hatar böcker som får mig att tycka synd om mig själv.
Betyg 2

BlommigaBarbro 2016-12-16 10:56
Vilken stark och engagerande roman! Jag känner igen mig själv i så mycket som Eva F Dahlgren beskriver i sin bok om ångestsjukdomar. Men trots det ganska tunga ämnet, så blir den aldrig deprimerande. Tvärtom snarare. Jag lyssnar på Guje Palms fenomenala uppläsning om Felicias många problem, lägger en hel del på minnet, noterar vissa tips om hur man undviker ångest och ibland skrattade jag även till! En riktigt härlig liten roman som jag varmt kan rekommendera! Stark 5:a!
Betyg 5KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Det här är inte jag


  Köp boken som film på cdon: