bokrecensioner boktips

Korpens port

Författare: Anthony Horowitz
Genre: Ungdom
Ämnesord: spänning, ungdom, äventyr
ISBN: 9163849496


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Anthony Horowitz har gjort succé med sin serie ungdomsthrillers om den ofrivillige tonårsagenten Alex Rider. Hans nya bokserie, "De fem utvalda", är fantasy, men har lika mycket gemensamt med actionthrillers som med "Sagan om ringen".
"Korpens port", den första av de fem böckerna i serien, handlar om ungdomsbrottslingen Matt Freeman som blir tagen av polisen under ett inbrott och skickad till ett fosterhem ute på landet i Yorkshire. Han tycker genast att det är något obehagligt med sin nya fosterförälder, men hur fruktansvärd hon i själva verket är hade han aldrig kunnat ana. Byn där han hamnat visar sig vara platsen för Korpens port, en av de fem portar genom vilken mörkrets krafter kan ta sig in i vår värld. Invånarna är medlemmar av en hemlig sekt som har till uppgift att öppna porten.
De onda krafterna har i en fjärran forntid besegrats av fem barn med speciella krafter och förseglats i en annan dimension. De fem utvalda är de fem nya barn som på nytt måste ta upp kampen mot ondskan. De känner varken till sina egna krafter eller varandra. Till sin hjälp har de ett råd vid namn Nexus som ska spåra upp dem och sätta dem i kontakt med varandra. Men hur ska en fjortonårig kille som redan har myndigheterna emot sig lyckas få världen att inse att han är en av de fem som kan rädda den?
"Korpens port" är fantasy på ett nytt sätt. Magin och kampen mellan det onda och det goda finns kvar, men "De fem utvalda" är inga tegelstenar. Det är rappt berättad action som har alla förutsättningar att gå hem både bland Alex Rider-läsarna och fantasy-fansen.
Medelbetyg: 3,22 (9 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Korpens port :
2008-01-02 22:58
Ganska bra bok :P den går att lätt komma in i och sugas me i den ^^
Betyg 4
2009-06-12 18:55
Lätt att läsa, lätt att tycka om men svår att lägga ner. Boken är i allmänhet bra skriven.
Betyg 4
2009-08-01 23:17
Den värkar lite tunn men det händer mycket i boken. Man förstår värkligen hur Matt känner sig och den är otroligt bra skriven. Den blir bättre om man läser hela serien. Men själv har jag inte läst den sista boken.
Betyg 3
2009-11-15 20:49
Det var ett tag sedan jag läste den här boken, men jag har nyligen läst Alex Rider serien och Horowitz är absolut en otroligt bra författare som alltid håller boken spännande och intressant. Jag borde kanske läsa om den här boken och resten av serien någon gång.
Betyg 3
2010-08-24 12:56
jag tycker den var väldigt bra, spännande och rolig.
Betyg 2
2010-10-06 15:06
Tyckte den var väldigt spännande, men till en början långtråkig på nåt konstigt vis. Tråkigt skriven när Horowitz hela tiden kapar av meningarna: "Han lät huvudet vila i händerna. Han hade aldrig haft någon kontroll över sitt liv. Inte så länge han kunde minnas. Och just nu hade han mindre kontroll än någonsin." (Taget från sidan 245) Gillar inte hans sätt att skriva. Och så känns det lite halft okreativt när Alex Rider också är en fjortonåring utan föräldrar, och har en släkting som dog i en bilolycka (som Matt's föräldrar också dog i). Och så känns det som om Horowitz härmar Harry Potter en aning, med svartkonster och hit och dit. Och förresten sa ju alltid Mr och mrs Dursley till Harry att Lily och James dog i en BILOLYCKA, fast så var det ju inte.
Betyg 3
2015-02-17 19:48
Boken har ett bra inehåll och man sugs åt boken men den var lite långsökt med alla sina fancy grejer
Betyg 4Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Korpens port
Liknande böcker:
Dödlig ömhet
 A. Berggren
Mika
 A. Stivell
Stenansiktets hemlighet
 P. A. Whitney
Seraphinas cirkel
 J. Shipley
Betty som detektiv
 M. Sutton
Tvillingdetektiverna
 S. Ahlrud
Måna möter kärleken
 I. Brattström
Lillvärdinnan Måna i f..
 I. Brattström