bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Liknande böcker:
Kevin & Schröder 2 - D..
 B. Danielsson
Svindel och svek
 H. Sigander
Requiem på Dimön
 M. Lindstein
Mytomanen
 S. Sarenbrant
I spindelns nät
 L. Lippman
Lösning i London
 L. Deighton
Nattviol
 N. Leavy
Den yttersta rättvisan
 D. Öhrlund
Jungfrustenen
 M. Mortimer
Nattens vittne
 H. Kritz

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerDär tvivlet gror

 
Originaltitel: Red Leaves
Författare: Thomas H. Cook
Genre: Thriller
Utgivningsår: 2007
ISBN: 9146212515
 

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


Boken fick pris för årets bästa till svenska översatta deckare 2007, THE MARTIN BECK AWARD.
Eric Moore har all anledning att vara lycklig. Han har en rörelse som blomstrar, ett trevligt hem och ett tryggt familjeliv i en amerikansk småstad.
En kväll blir hans tonårsson Keith ombedd att sitta barnvakt åt grannens åttaåriga flicka Amy. Nästa morgon är Amy spårlöst borta.

Plötsligt är Eric en av de föräldrar som han har sett på teve, de som bedyrar sitt barns oskuld. Medan polisens utredning allt mer kommer att fokusera på Keith, tvingas Eric konfrontera sin son, skaffa honom en advokat och skydda honom från omgivningens allt starkare misstankar.

Där tvivlet gror är en berättelse om ett brott, om förlorad tillit och om en mans tappra ansträngningar att hålla fast vid de band som binder honom till det han älskar.

Medelbetyg: 3,38 (8 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Där tvivlet gror :


okidoki 2007-12-29 11:12
Nutid, en småstad i New England, en medelklassfamilj. En välskriven och absorberande psykologisk thriller som dock inte lämnar några djupare spår.
Betyg 3

Esque 2008-12-14 00:10
Är lite förvånad att den här boken fått pris, tycker själv den var rätt medioker.

Handlingen utspelas i både nutid och dåtid. Nutidsrösten trissar verkligen upp känslan av att bokens slut ska vara något alldeles extra. Växlingarna mellan nutid och dåtid är bra och spänningshöjande.

Tycker att textbiten i bokinformationen "de som bedyrar sitt barns oskuld" är lite missvisande då Moore inte bedyrar sin sons oskuld så där värst mycket. Han verkar mest ha svårt att förstå lögnerna som florerar kring honom i alla hans nära relationer. Här finns stoff till mycket intressant men jag tycker att allt knyts ihop lite för snabbt och lite för hollywood. Genom hela boken pratar berättarrösten på olika vis om hur han i efterhand förstått att han inget förstått om folk runt ikring honom. Då väntar jag mig ganska fet förklaring då han till sist förstår. Och visst, förklaring fick jag men alltför klen enligt mig.

Kan dock tänka mig att den är bra om man inte vill ha så djuplodande förklaringar utan mer bli uppstressad över att nåt hemskt ska hända och sen få snabbförklaring. Dock ej min kopp te.

Välskriven dussinbok.


Betyg 3

hemlunda2000 2009-06-21 02:40
Spännande från första till sista blad. Boken är annorlunda eftersom den tar upp den ångest som finns i en familj där ett barn är utpekad att vara gärningsman. Den tar upp de tvivel som pappan känner samt hur familjen krossas utifrån de hemligheter som gror inombords. Läs den, du ångrar dig inte!
Betyg 5

hebohob 2009-08-12 17:34
Mycket svår att lägga ifrån sig. Visst vill man som förälder utan tvekan tro på att ens barn talar sanning.
Betyg 4

naim 2009-12-25 14:41
Instämmer med Esque, rätt medioker historia. Långt ifrån spännande.
Betyg 2

Bibban 2010-04-21 17:42
Det är en spännande bok som jag hade svårt att lägga ifrån mig innan den var slut. Det är kusligt att läsa om föräldrarnas tvivel och hur hela familjens liv påverkas.
Betyg 4

bonadea 2011-10-17 14:39
En vanlig stabil familj i en liten småstad, en dag försvinner en liten flicka och deras tonårs son är den sista som har haft kontakt med henne. Boken beskriver krisen de genomgår när de helt plötsligt inte vet vad de ska tro och misstanken börjar gro om att deras son kan vara den skyldiga. Familjen känns väldigt trovärdig, hela historien känns mycket äkta men tyvärr så lämnar boken inga vidare spår efter sig när man har lagt den ifrån sig.
Betyg 3KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Där tvivlet gror


  Köp boken som film på cdon: