bokrecensioner boktips

Mörkrets väg

Författare: Michael Cox
Genre: Historisk roman
Ämnesord: mord, psykologi, kärlek, spänning, ungdom
Utgivningsår: 2007
ISBN: 9100108952


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

man. Edward Glywer håller i kniven och han gör det för att han måste öva sig på att mörda. Mörkrets väg är hans bekännelse.
Edward har alltid haft höga tankar om sig själv och trott att han var menad att bli något stort. Men med en romanskrivande moder som ensamförsörjare ser släkttavlan inte särskilt lovande ut. Möjligen kan det finnas oklarheter i familjens förflutna som skulle kunna förändra allt och det blir Edwards livsuppgift att sprida ljus över omständigheterna och göra allt för att utkräva sitt rättmätiga arv och sin position i samhället.
Vår oberäknelige berättare tar med oss på en gastkramande resa djupt ner i skumma viktorianska gränder, opiumhålor och snuskiga bordeller fulla av förtappade unga kvinnor, men också till det förtjusande godset Evenwood där Edward möter kärleken och med den kanske även sin överman.
Medelbetyg: 3 (2 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Mörkrets väg :
2007-12-12 11:03
En mustig historia i Dickens anda. Handlingen utgörs av mördaren Edward Glyvers bekännelser från han föddes tills den handling han utför som hela berättelsen bygger på.
Betyg 5
2009-09-17 22:21
Trög och slö...
Betyg 1
Liknande böcker:
Härskaren
 S. Scarrow
1794
 N. Natt och Dag
Führerns barnmorska
 M. Robotham
Robin Hood
 J. McSpadden
Myteriet på Bounty
 C. Nordhoff
Kära Madame de Staël
 E. Lundström
Den röda bokstaven
 N. Hawthorne
Silvretsrike
 C. Iggulden
Krönikan om Ylva Alm 2..
 I. Skjelbakken
Segraren
 S. Scarrow