bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Liknande böcker:
Kvinnor förändrar världen
 M. Gates
Bernadotte för Sverige..
 H. Lindqvist
Ha de' gott : konsten..
 G. Hysén
K
 K. Frostenson
Att färdas utan skyddsnät
 M. Malingur
Att färdas utan skyddsnät
 M. Malingur
Borstalpojken
 B. Behan
Bang om Bang
 B. Alving
Gustav Vasa En furste..
 O. Larsson
Stockholms blodbad
 D. Harrison

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerTäcknamn Shakespeare

 
Författare: Gösta Friberg & Helena Brodin Friberg
Genre: Biografi
Ämnesord: politik, historia, kultur, hamle, shakespeare, 1500-talet, elizabeth ii
Utgivningsår: 2007
ISBN: 9172320788
 
Spänning:  5
Lärorik:  8

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


"? en otroligt stimulerande historisk deckare ? Sällan har jag läst något så genuint stimulerade som Täcknamn Shakespeare." Göteborgs-Posten

I England och USA pågår en livlig debatt om vem som egentligen är upphovsmannen till Shakespeares verk. Allt fler tvivlar på att det verkligen kan vara köpmannen från Stratford, till vars födelsehus turisterna vallfärdar. I sin gedigna och väldokumenterade undersökning av problematiken kring Shakespeare redogör Gösta Friberg och Helena Brodin för köpmannen Will Shakespeares liv och de märkliga tomrum och obesvarade frågor som finns i hans biografi. Hur skulle han exempelvis kunnat tillägna sig alla de omfattande och svårtillgängliga kunskaper på de mest skilda områden som Shakespeares verk vittnar om? I det berömda testamentet förefaller det som om han inte ens kunde skriva sitt eget namn. Istället pekar spåren mot en av den elisabetanska tidens främsta ädlingar - Edward de Vere, 17:e earlen av Oxford - en man vars liv, utbildning, resor och politiska ställning visar stor överensstämmelse med Shakespeares dramer. Och vars nyligen upphittade bibel har mängder av förstrykningar och kommentarer som sedan återkommer i Shakespeares verk.

Täcknamn Shakespeare är spännande som en thriller, och till allt annat också en levande skildring av den elisabetanska epoken.

"Klar, systematisk, lättläst och pepprad med den spänning som detektivarbete på forskningsarbete erbjuder, är boken rena läskaramellen." Sundsvalls Tidning

Författaren Gösta Friberg och skådespelerskan Helena Brodin Friberg har under snart femton år varit på jakt efter den så mysteriöst frånvarande författaren i Shakespeares verk.


Medelbetyg: 4 (1 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Täcknamn Shakespeare :


axel-nelson 2007-12-09 22:01
Att Edward de Vere, Earl av Oxford skrev under pseudonymen William Shakespeare är inget nytt antagande. Tvärtom har många frågat sig hur den tämligen outbildade spannmålshandlaren och lånehajen Will Shakspear i Stratford on Avon kunnat ha så djupa kunskaper i i adelns och hovets beteenden, skriva med sakkunskap om italienska städer, ha ingående kunskaper i dansken Saxos danska historia etc.
Den här tunga, något träiga luntan på över 800 sidor, visar hur väl "Shakespeares" dramer har klara paralleller till de Veres liv och till det som de Vere skrev i andra sammanhang.
Dessa fakta och indicier bidrar till att öka förståelsen för "Shakespeares" verk. Väljer man att trots det tro på att det var köpmannen i Stratford som skrev de otroliga verken och dikterna, är boken ändå spännande: Den ger en god bild av renässansmänniskan Edward de Vere, de politiska intrigerna vid den föga jungfruliga och bioaktuella "Jungfrudrottningens" hov och en god bild av Storbritannien och dess allierade och fiender under det dynamiska femtonhundratalet.
Det något träiga och allt för mångordiga språket drar ner betyget något.
Betyg 4KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Täcknamn Shakespeare


  Köp boken som film på cdon: