bokrecensioner boktips

Danteklubben

Originaltitel: The Dante Club
Författare: Matthew Pearl
Genre: Deckare
Ämnesord: mord, historia, kultur, spänning
Utgivningsår: 2006
ISBN: 9170014280


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Boston 1865. Den högste domaren i Massachusetts hittas mördad utanför sitt hus. Han är naken, kroppen har legat i fyra dagar och blivit svårt angripen av insekter. Mordet väcker stor uppståndelse bland såväl stadens invånare som dess poliskår. Det är sällan som personer ur de högre samhällsklasserna utsätts för sådana fruktansvärda brott. När dådet dessutom följs av flera, lika obegripliga och grymma mord, sprider sig paniken.


Samtidigt vid Harvarduniversitetet har fyra litterära storheter bildat "Danteklubben". Poeten H W Longfellow har precis översatt "Den gudomliga komedin" till engelska och regelbundet träffat tre kollegor för att diskutera och finslipa sina utkast. Av en slump upptäcker de nu att de inträffade morden verkar ha haft Dantes verk som förebild. De straff som de olyckliga i Inferno drabbas av har mördaren kopierat till punkt och pricka. Motvilligt dras de fyra i Danteklubben in i den nervkittlande jakten.Medelbetyg: 3,33 (3 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Danteklubben :
2007-11-18 18:36
Efter en riktigt lång och seg inledning rockar boken loss ordentligt! En ovanlig deckare på många sätt; den utspelar sig under 1800-talet i bästa Sherlock Holmes-stil och kretsar kring översättningen av 1300-tals-skalden Dantes "La Divina Commedia".
Betyg 4
2008-01-26 17:15
Som sagt, inledningen är verkligen trög innan det tar fart. Har man bara lite tålamod så blir man belönad med en riktigt spännande historia. Men att läsa The Poe Shadow, Pearls andra bok är slöseri med tiden. Fullständigt osammanhängande och virrigt.
Betyg 3
2008-04-11 17:10
Trög berättelse. Intresset uppehålls eftersom vi får en hel del äkta historiska händelser på köpet. Många personer att hålla reda på och upplösningen och mördarens motiv inte alls trovärdig.
Betyg 3Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Danteklubben
Liknande böcker:
Pastorsänkan
 K. Johansson
Rosenkavaljeren
 S. Trenter
Windsorknuten
 S. Bennett
Mordet i prästgården
 A. Christie
Lelo
 M. Grönholm
Flaubert & Brooke
 B. Danielsson
Grodmuggen
 U. Trenter
Samma Författare: