bokrecensioner boktips

Slutspel

Författare: Mattias Göransson
Genre: Ungdom
Ämnesord: kärlek, ungdom
Utgivningsår: 2007
ISBN: 9163850850


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Den sista och avslutande delen i Mattias Göranssons trilogi om Mickes och Johans väg mot elitfotbollen.
Kommer de att nå ända fram eller lägger de skorna på hyllan när kraven blir för stora? Brinner de verkligen för fotbollen eller är det bara stjärnstatusen som hägrar? Mickes och Johans vänskap var redan tidigare ansträngd, kan de fortsätta att hålla ihop eller kommer de att gå skilda vägar?

Mattias Göransson är reprotageskribent och chefredaktör för fotbollsmagasinet Offside. De två tidigare böckerna i serien "Proffsdrömmar" och "Matchhjältar" har blivit mycket väl mottagna:
"Inte sedan Åshöjden-serien har någon skrivit en så bra ungdomsroman om fotboll" Helsingborgs dagblad
"Detta är den bästa fotbollsbok jag läst!" Kamratposten
"Den första ungdomsbok om fotboll på många år som tar både ämnet och stilen på allvar." Veckans Affärer
Medelbetyg: 3 (2 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Slutspel :
2007-11-13 16:43
Mattias Göransson kan sin fotboll, men som författare är han knappt godkänd. Det finns vissa intressanta delar av boken, och den är lite underhållande, och har faktiskt till skillnad från de flesta andra ungdomsböcker ett lite ledsamt och oväntat slut.
Betyg 2
2008-07-01 22:15
Matchhjältar

Är du fotbollstokig? Då ska du läsa Mattias Göranssons fotbollsbok "Matchhjältar". Matchhjältar handlar om två killar som är 16 år gamla och spelar i IFK Göteborg. De är också med i landslaget. Du får hänga med och känna hur det är att spela i landslaget och se hur det går för grabbarna i VM-kvalet när de ska möta Kroatien England och Porugal. Jag kan lova dig att det är en riktigt spännande bok.
Författaren heter Mattias Göransson som är reportageskribent och chefredaktör för fotbollsmagasinet Offside.
Bokens huvudperson heter Johan och hans bästa kompis heter Micke. De har varit kompisar ända sen de var små. Båda växte upp med att sparka på en fotboll varje dag och går i samma lag. När de bytte lag till IFK så hände något med Micke. Han vägrade acceptera de nya villkoren i bdet nya laget och ville byta lag. Då ställdes Johan inför ett omöjligt val - deras kamratskap eller sin egna karriär. Micke blir bara mer irriterad i det nya laget och sur medan Johan är lugn.
Boken handlar om två killar och deras snåriga väg genom ungdomsfotbollen. Micke är borta på pojklandskamp, och Johan kämpar i motvind mot de vuxna juniorspelarna i IFK. När Micke kommer hem ifrån kvalturneringen U17-VM så har han det lika tungt och båda tjurar. Johan börjar vänja sig i juniorlaget och fortsätter spela där. Micke hoppar in då och då, och blir surare och surare varje gång. Båda blev uttagna till landslaget för U17 och båda kom med i landslaget. Nu så ska båda vara med och spela VM-kval. DE ska möta Kroatien, England och Portugal. De har en väldigt tuff tid framför sig.

Jag tycker att bokoen var väldigt bra för att fotboll är något jag tycker om att läsa. Det var väldigt spännande och intressand att läsa boken. Boken får fyra utam fem för att det var första gången på länge jag läste en bra bok och jag hade själv upplevt vissa av sitvationerna
Betyg 4
Liknande böcker:
Farlig lek, Tina!
 H. Samuel Fleischman
Tidssvävarna
 A. Holmström
Plutoniumspåret
 J. Stenlund
Det bubblar i fjorden
 J. Stenlund
En mystisk historia
 H. Iseborg
Cassies dubbelgångare
 G. Tobien Sherman
Norra Latin
 S. Bergmark Elfgren
Slutet
 M. Strandberg