bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Liknande böcker:
Kvinnorna på Flanagans
 Å. Hellberg
Dammsuga i mörker
 J. Beagin
Mormors val
 K. Branzell
De kommer att drunkna..
 J. Anyuru
1794
 N. Natt och Dag
Hit men inte längre
 M. Maunsbach
Hundraettåringen som t..
 J. Jonasson
En klimakteriekärrings..
 E. Wigenheim-Westman
Du tysta du glädjelika..
 D. Östlund
Sanning och skvaller
 C. Sittenfeld

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerKärlekens mörka sida

 
Författare: Rafik Schami
Genre: Roman
Ämnesord: depression, krig, politik, hälsa, mord, humor, religion, historia, kärlek, kultur, framtid, ungdom
Utgivningsår: 2007
ISBN: 9100108553
 
Romantik:  9
Sorglig:  6

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen
Liket efter en okänd man hittas en morgon hängande ovanför en av Damaskus stadsportar. Det är upptakten till denna mäktiga krönika, där en urgammal hederskultur kastar sin skugga över generationerna. I centrum står Rana och Farid, som tillhör två klaner i fejd med varandra. De kämpar för sin kärlek i en värld präglad av religiösa motsättningar, djupa kulturkonflikter och ett hårdnande politiskt förtryck. Rafik Schamis roman, med tillbakablickar som spänner över nästan hundra år, bärs fram av tron på kärlekens makt och människans värdighet även under den yttersta förnedring. Kärlekens mörka sida är inte minst en hyllning till starka kvinnor och ett kraftfullt ställningstagande för fred och tolerans.Medelbetyg: 4,5 (4 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Kärlekens mörka sida :


moberg 2007-11-02 12:19
En vacker kärleksroman som utspelar sig i Syrien, i en helt annan kultur än våran. Boken är en tegelsten på 800 sidor, men den hade gärna fått vara 800 sidor till. Det tycker jag säger allt om boken.
Betyg 5

bonadea 2011-01-27 13:40
En tegelsten på 800 sidor, en bok om förbjuden kärlek som det mesta utspelar sig i staden Damaskus.
Det är lite av en släkt krönika över två klaner som sedan många år tillbaka ligger i fejd med varandra. Men i boken finns många fler historier av olika intressanta och karakteriska Damaskusbor som vi får ta del av.
Boken är lätt läst och indelad i korta kapitel och det är flera kärlekshistorier som man får följa men huvudkaraktärerna är Farid Mushtak och Rana från fiende klanen Shahin.
Betyg 3

leiwf 2013-11-14 12:35
En mustig kärleksberättelse om en ung man och kvinna och deras relation gentemot släkternas fiendskap och kamp emot hederskulturen och statens förtryck. Men romanen är så mycket mer än så. Med en bred pensel i form av en mängd småepisoder om medborgarnas tillvaro målas en tavla av ett färgstarkt samhälle under efterkrigstiden och framåt. Huvudstaden Damaskus och bergsbyn Mala (Maaloula) beskrivs med en stark entusiasm. I dagens krigsdrabbade Syrien är ingenting sig likt längre, men för mig som har besökt både Damaskus och Maaloula blir denna bok förstås extra läsvärd. Jag njöt av alla dryga 800 sidorna och den hade gärna fått fortsätta ytterligare. Högsta betyget från mig.
Betyg 5KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Kärlekens mörka sida


  Köp boken som film på cdon: