bokrecensioner boktips

Mitt förbjudna ansikte

Författare: Latifa Latifa
Genre: Biografi
Ämnesord: krig, kultur
ISBN: 9146201106


Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Så sent som igår var livet i Kabul 'normalt', trots alla ruineröverallt, trots inbördeskriget. Igår var jag hos sömmerskanmed min syster för att prova klänningar vi skulle bära vidett bröllop, som var tänkt att äga rum idag. Där skulle hafunnits en orkester, vi skulle ha dansat! Livet kan inte baraupphöra så här en dag som idag, den 27 september 1996!Jag är bara sexton år gammal och har så mycket kvar att görahär i livet, ta min examen och fortsätta läsa journalistik påuniversitetet ... Nej, det är omöjligt att talibanerna tänkerstanna kvar i Kabul, det här är bara tillfälligt.LATIFA
Mitt förbjudna ansikte är ett skakande dokument. En rapportom hur livet kunde gestalta sig i talibanernas barbariskaGudsrike. Men också en optimistisk bok som visar att terroraldrig – mer än högst tillfälligt – kan strypa den mänskliga motståndsviljan.CARL JOHAN GARDELL, Upsala Nya Tidning


Utdrag ur boken:
Talibanerna har redan förbjudit fotografier av djur, och kommer snart att förbjuda hundarna och fåglarna själva, det är jag övertygad om.
Medelbetyg: 4 (9 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Mitt förbjudna ansikte :
2003-11-03 10:50
Ett dokument om en ung kvinnas bisarra situation under Talibanernas förtryck i Afghanistan.
En fruktansvärd barbarisk kvinnosyn som blommar ut till fullo när inskränkta, religiösa fundamentalister får
styra ett helt folk!

Hur många tonårspojkar hade tysta tigande sett på när deras "privilegier" ryckts bort?
En bok för lillebror, kanske?
Betyg 3
2004-02-06 12:45
Boken var bra. Men jag blev bara ledsen när jag läste den för att det är ju så här verkligheten är för många tjejer i värden som vi inte vet något om.
Betyg 3
2004-03-05 13:49
Handlar om talibanregimen och vilket grepp dom hade över Afganistan, hur nedtryckta kvinnorna var.
Man blir så förbanad över hur talibanerna utsätter både kvinnor och män för, men mest kvinnor.
Betyg 5
2004-04-20 13:05
Jag tycker att denna bok är jättebra. Men vad det är som gör att jag fängslades av den vet jag inte, kanske för att det är en biografi och att jag älskar biografier.
Betyg 4
2004-04-23 16:04
Ytterligare ett dokument om kvinnans bisarra situation under Talibanernas förtryck i det dåvarande Afghanistan.
Trots Talibanernas fall känns boken likväl högaktuell!
Betyg 3
2004-05-26 16:36
Har kommit mycket av denhär sortens böcker på senaste tiden. Den här var dock en av dom bättre. Det är lätt att tänka sig in i hennes situation och det blir inte speciellt långrandigt nånstans.
Betyg 5
2006-01-24 17:14
Mitt förbjudna ansikte är en sann bok, där Latifa, 16 år berättar hur det var att leva i Kabul när talibanerna kom till makten.
Latifa var tvungen att gå runt med en burka över sig, och en av hennes kompisar fik sitt finger klippt eftersom hon hade nagellack på sig. Latifa och hennes familj fick möjligheten att fly från Kabul eftersom hennes mamma arbetar som läkare i hemlighet, när tidningen ELLE bad henne att komma till Frankrike för att berätta hur kvinnorna i Kabul lever fick de kansen att fly.
Denna bokl är skriven som en dagbok och man får en blick över hur andra kan ha det i andra länder.
Betyg 5
2010-08-24 22:51
Informativ och lättläst.
Betyg 3
2012-03-19 19:24
En skrämmande skildring av livet i Kabul i Afganistan när talibanerna tar över makten genom våld. Människor mördas, pryglas och kan inte längre leva sina liv som förut. Boken är i huvudsak en skildring under åren 1996-2000 men även händelser före och efter finns med. Kvinnor får inte längre arbeta eller gå i skolan. Utomhus måste de bära heltäckande klädsel och vara i sällskap med en man.

Boken är viktig. Detta kan hända på fler ställen. Fanatiker är farliga. De använder religion som förevändning för att få döda och sätta skräck i människor. Ett sätt att skapa sig makt.
Betyg 5
2014-07-27 14:31
Har lige läst boken i Juli 2014 och det er frugtansvart, at vålden nu er endnu vaerre end hvad boken berätter i så store dele af verden. Boken gör indtryk, fordi den tager läseren ind i daglig dagen, set fra en relativr priviliget ung kvinno.Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Mitt förbjudna ansikte
Liknande böcker:
Trump och vredens Amerika
 L. Saarikoski
Vardagar
 U. Lundell
Jag kan ha fel och and..
 B. Lindeblad
Första världskriget
 D. Harrison
Lindas bästa/värsta
 L. Skugge
Henry Kissinger inför..
 C. Hitchens