bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Liknande böcker:
Kvinnorna på Flanagans
 Å. Hellberg
Dammsuga i mörker
 J. Beagin
Mormors val
 K. Branzell
De kommer att drunkna..
 J. Anyuru
1794
 N. Natt och Dag
Hit men inte längre
 M. Maunsbach
Du tysta du glädjelika..
 D. Östlund
Sanning och skvaller
 C. Sittenfeld
Vi är en
 S. Crossan
Renoveringsobjektet
 E. Åhman Owetz

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerBittert arv

 
Originaltitel: The Inheritance of Loss
Författare: Kiran Desai
Genre: Roman
Ämnesord: filosofi, depression, mat, politik, mord, religion, natur, historia, kärlek, kultur, framtid, ungdom
Utgivningsår: 2007
ISBN: 9146217096
 

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


I en dimhöljd by vid Himalayas fot lever en pensionerad och bitter indisk domare, utbildad i Cambridge, med sin älskade hund och sin hunsade kock. Tillvaron vänds upp och ned när hans barnbarn, den unga Sai, mister sina föräldrar och kommer för att bo hos honom.

Sai är främst hänvisad till den gamle kockens tafatta omsorger. Kocken i sin tur fantiserar ihop illa underbyggda framgångsdrömmar om sin son Biju som emigrerat till New York. I själva verket lever sonen i hopplös misär och hankar sig fram på sjaskiga syltor.

När Sai är sjutton år gammal kommer den nepalesiske matematikläraren, Gyan, in i hennes liv. En förtrollande kärlekshistoria utvecklas i hemlighet mellan de två ungdomarna, men passionen grumlas när Gyan kommer i kontakt med den nyvaknade nationalistiska gerillans verksamhet.

Medelbetyg: 2,88 (8 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Bittert arv :


moberg 2007-10-15 13:14
En bok i min smak, man får lära känna en helt annan kultur, seder och tankar. I parallelhistorien får man känna hur en som lever illegalt har det och hans tankar runt livet och hans längtan hem. En bra historia.
Betyg 4

helix 2008-08-29 08:12
Desai presenterar en historia om Indien som vi inte vet särskilt mycket om. Det hela utspelar sig under 80-talet med separatistiska protester och författaren låter oss få inblick i händelseförloppet. Hon ger oss det mycket skickligt med en snygg blandning av det lilla (romankaraktärernas aktioner) i det stora (de bakomliggande sociala och politiska orsakerna).
Till detta kommer karaktären Bijus kamp som illegal invandrare i USA. Denna del av historien känns mer konventionell, men ändå passar det bra in i romanens helhet.

Men jag kan inte riktigt med Desais tillbakalutade språk, som i sitt avslappnade berättande inte riktigt förmår egagera mig. Men visst, det är en stil som säkert passar andra.
Betyg 3

okidoki 2008-08-30 16:26
Trögt flyter berättelsen, mitt tålamod räcker inte.
Betyg 2

bonadea 2008-09-21 09:06
En helt underbar berättelse om liv, människor historia. Alla personer i boken känns så levande och trovärdiga och väcker ens sympati och förståelse. Språket är målande att man inte bara kan se allt framför sig utan även känna lukter och se färger. Detta är en bok som förkännar alla priser den fått och jag rekomenderar den till alla, för det är en historia som bör bli läst.
Betyg 4

animisha 2009-02-21 15:32
Vackert språk, men tråkigt tråkigt!
Betyg 1

Berberis 2012-01-14 18:03
Jag blev riktigt besviken på den här boken. Författaren kan förvisso konsten att berätta, men hon är väldigt dominerande. Här finns inte plats för mig som läsare.
När jag läser en riktigt bra bok, gör jag mig en egen bild av miljön och personerna, jag associerar till allt möjligt, jag blir nyfiken och slår upp någonting ibland, och jag tänker på boken även när jag inte läser den. Så är det inte här. När författaren inte berättar själva historien, är hon fyndig och intellektuell. Det finns människor som älskar den här berättartekniken, men det gör inte jag.
Vad gör jag med alla främmande ord i texten? Det är uppskattningsvis mellan 100 och 200 ord på något indiskt språk, som inte förklaras någonstans. Skall jag bara sitta tyst och läsa och låtsas förstå ändå?
Betyg 1KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Bittert arv


  Köp boken som film på cdon: