bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Liknande böcker:
Fire and Fury: Donald..
 M. Wolff
Hit med flaskan! : han..
 E. Knyckare
Fear Bubble
 A. Middleton
Kvinnor förändrar världen
 M. Gates
K
 K. Frostenson
Att färdas utan skyddsnät
 M. Malingur
Att färdas utan skyddsnät
 M. Malingur
Gustav Vasa En furste..
 O. Larsson
Mannen från de tysta v..
 L. Andersson
Mannen från de tysta v..
 L. Andersson

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerFlykten över Himalaya

 
Författare: Maria Blumencron
Genre: Biografi
Ämnesord: politik, hälsa, psykologi, religion, kärlek, kultur
ISBN: 9170023484
 

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


Omkring tusen barn från Tibet påbörjar varje år en strapatsrik vandring över de isklädda bergspassen i Himalaya. Deras mål är Dalai lamas skolor i norra Indien. Där hoppas deras föräldrar att de ska möta en framtid i frihet. Men många av de små flyk-tingarna klarar inte kampen mot hunger, snö och utmattning och når aldrig resans mål.Dokumentärfilmaren Maria Blumencron följde med Little Pema, Chime, Dolker, Dhondup, Tamding och Lhakpa på deras vandring över bergskedjan i april år 2000. Hennes film Flykten över Himalaya blev flerfaldigt prisbelönt internationellt. Nu kommer boken där hon återger den gripande berättelsen om de sex barnens mödosamma vandring mot frihet.Barnen är mellan sex och elva år gamla och tillsammans med sin guide Nima ger de sig av på en fjorton dagars vandring över de sextusen meter höga bergspassen. Dåligt utrustade, med slitna jympaskor och med bara precis så mycket proviant som de kan bära i sina små ryggsäckar kämpar de sig fram steg för steg mot sitt avlägsna mål.Trots att barnen på sin vandring utsätts för fruktansvärda risker och tvingas utstå separationens smärta anser föräldrarna att exilen är det enda sättet för dem att få en bättre framtid. Flykten över Himalaya är en vacker och hjärtslitande bok om kärlek, mod och längtan efter frihet.Medelbetyg: 3 (2 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Flykten över Himalaya :


koala_75 2007-10-11 18:20
Boken handlar om en grupp barn som är på väg till exilen. Från det Kina ockuperade Tibet till friheten i Indien och Dalai Lama.

Dokumentärfilmaren och skådespelerskap Maria Möter upp gruppen av barn som lämnat sina mödrar och fädrer i Tibet och vandrat över Himalaya. Hon vill göra en dokumentärfilm om flykten från Tibet.

Vi möter Little Pema som blivit misshandlad av sin far och hennes mor ser ingen annan utväg än att sända iväg henne till Indien.

Tamding som måste lämna hemmet eftersom han är tredje barnet i den fattiga familjen och därför måste de betala högre skatt för honom.

Lobsang, en ung munk som vägrat förneka Dalai Lama inför kinesiska tjänstemän.

Ja och några fler.

Boken är intressant och gripande. De utsätts för stora risker och det skär i hjärtat när man läser hur de skiljs ifrån sina familjer.
En viktig bok som förtjänar uppmärksamhet.

Ska man titta på det språkliga så känns den ändå lite "tunn" Men handlingen överväger detta

Betyg 3

verran 2012-04-15 09:56
Köpte boken för att jag ville läsa om själva flykten över Himalaya, men i det avseendet kändes boken väldigt fattig, däremot var det starkt gripande människoöden att läsa om. Varför människorna skickade sina barn i exil o.s.v Tyvärr nådde den inte riktigt upp till mina förväntningar...
Betyg 3KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Flykten över Himalaya


  Köp boken som film på cdon: