bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Liknande böcker:
Södra Oran
 I. Eberhardt
Konspirationsteorierna..
 E. Åsard
En bön för tjernobyl
 S. Aleksijevitj
Homo Deus - en kort hi..
 Y. Harari
The Economics of Casin..
 D. Walker
Det moderna folkhemmet
 J. Åkesson
Valet är ditt
 C. Wahlden
Who-ology
 C. Scott
Factfulness
 H. Rosling
Det moderna trettioåri..
 K. Karlsson

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerKina i Globaliseringens mitt

 
Författare: Johan Lagerkvist
Genre: Fakta
Ämnesord: politik, kultur
Utgivningsår: 2007
ISBN: 9175887029
 
Lärorik:  7

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


Kina är den nya spelaren bland världens mäktigaste länder. Både dess politiska och ekonomiska inflytande kommer att öka och befästas. Det gör att allas blickar nu fokuseras på världens största land, med ömsom beundran och ömsom förskräckelse.

Kina i globaliseringens mitt är en lättläst och initierad genomlysning av landet vars utveckling påverkar en hel värld. Statsvetaren och Kinakännaren Johan Lagerkvist förklarar tillvaron utifrån den vanlige kinesens ögon, drar paralleller till världspolitiken och i nästa led - hur vi svenskar påverkas. Han värjer sig mot förenklingar, rykten och schablonbilder, men utan att själv bli svår eller sväva på målet.

Författaren har levt långa tider i Kina och boken är baserad på hans upplevelser därifrån, på samtal och diskussioner med politiker, affärsmän och dem som på kinesiska brukar kallas laobaixing (de hundra efternamnen), eller på ren svenska: "vanligt folk."

Medelbetyg: 4 (1 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Kina i Globaliseringens mitt :


Maddin 2007-10-07 22:45
Kina i Globaliseringens mitt av Johan Lagerkvist är en bra bok att läsa om man är intresserad av att veta mer om dagens Kina som den nya spelaren bland världens mäktigaste länder.

Johan Lagerkvist som levt och arbetat i Kina över tjugo år berättar om sina egna iakttagelser men också ur den vanliga kinesens ögon. Ämnen som tas upp, förutom globaliseringen, är Kinas attityd åt demokrati, miljön, Internet, kvinnans ställning och relationer till omvärlden. Givetvis finns det också ett avsnitt som handlar om OS i Peking.

Det här är en lättläst och omfattande bok. Är man ute efter Kinas historia finns det andra böcker att tillgå. Vill man istället läsa om 1900-talets Kina rekommenderar jag "De vilda svanarna" av Jung Chang. Det är en skönlitterär bok, men den är tillräckligt omfattande även för den som är mer intresserad av fakta än fiktion. Eller varför inte hennes bok om Mao? Har inte läst den själv, men den verkar oerhört intressant.
Betyg 4KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Kina i Globaliseringens mitt


  Köp boken som film på cdon: