bokrecensioner boktips

Svordomsboken

Författare: Magnus Ljung
Genre: Fakta
Ämnesord: historia, kultur, språk
ISBN: 9172275391


Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Beskrivning:
Vad är det för likhet mellan en japan som slagit sig på tummen, en fransman som missat bussen och en amerikan som fått en parkeringsbot? Ja, svordomarna förstås. Alla tre kan ge utlopp åt sin irritation genom att använda en svordom. De kan till och med använda samma svordom, fast på olika språk. Japanen kan ropa Kuso!, fransmannen Merde! och amerikanen Shit!, alla uttryck som motsvarar svenskans Skit!. Nu är förstås chansen stor att de skulle säga mycket hemskare saker - de flesta språk har svordomar som är fulla av hädelser, könsord, skällsord och otidigheter som ibland kan kombineras till de mest häpnadsväckande skapelser.

I Svordomsboken berättar Magnus Ljung om svordomarna i svenskan och 24 andra språk, hur de utvecklats och används. Läs, njut och förfäras! Fantasin och kreativiteten är stor i svordomarnas värld.

Magnus Ljung är professor em. i engelska vid Stockholms universitet. Han har skrivit språkvetenskapliga böcker och artiklar och har dessutom varit verksam som läroboksförfattare.

Medelbetyg: 3 (1 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Svordomsboken :
2007-09-18 23:42
skit, fitta, kuk, arsle, knulla; verkar vara uttryck för missnöje som är spridda över hela världen och i alla tider, medan fan, jävlar är mer nordiska.
Varför det är så, hur man svär på olika språk etc. genomgås i denna lärda bok. Snustorr, men tack vare det trevliga ämnet; underhållande och lärorik.
Stark trea!
Betyg 3Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Svordomsboken
Liknande böcker:
Boken om Drakborgen
 J. Wilhelmsson
Terrorns rike
 C. Schiøtz Wibye
Vikingatidens vagga
 K. Ekero Eriksson
Tyrannens tid : om Sve..
 M. Västerbro
Hos etruskerna
 A. Henrikson
Rule, Britannia!
 J. Hakelius