bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Samma Författare:
Catwalk
Det fjärde offret
Liknande böcker:
Kevin & Schröder 2 - D..
 B. Danielsson
Requiem på Dimön
 M. Lindstein
Mytomanen
 S. Sarenbrant
I spindelns nät
 L. Lippman
Lösning i London
 L. Deighton
Nattviol
 N. Leavy
Den yttersta rättvisan
 D. Öhrlund
Jungfrustenen
 M. Mortimer
Nattens vittne
 H. Kritz
Ett steg för långt
 F. Faulkner

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerÄnglamördaren

 
Författare: Erica Spindler
Genre: Thriller
Ämnesord: mord, psykologi, kärlek, spänning
 
Spänning:  9
Romantik:  4
Humor:  2
Lärorik:  2
Sorglig:  6

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


Medelbetyg: 5 (1 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Änglamördaren :


sarasvensson 2008-04-09 15:21
För fem år sedan hittades tre barn mördade, utklädda till små änglar. Där fanns absulut inga vittnen eller ledtrådar. Kitt Lundgren hette polisen som hade hand om utredningen. Hon var en av de bästa poliserna i destriktet. Hon var skarp och starkt målmedveten, men problemen i hemmet orsakade en viss ostadighet. Henns dotter Sadie hade canser och låg på dödssängen. Det fick kitt att börja dricka. Att ta till flaskans hjälp för att dränka sina sorger gjorde att hon tappa greppet om fallet med änglamorden. Hon var så inne i fallet så hennes man Joe lämnade henne precis när dottern hade dött. Han klarade inte av att hon jobbade hela tiden och han tyckte att det verka som att hon brydde sig mer om de mördade flickorna än deras egen dotter. Fallet lades ner och kitt blev tillfälligt uppsagd. Hon tar tag i sitt liv och blir fri från spriten efter lång tid men inte lika stark som förut.


Den 8 mars 2006 hittades änu en flicka död och utklädd till en ängel. Det var fem år sedan sist och poliserna föstår direkt att detta var en repris. Men denna gången var det något annerlunda. Offrets händer var krökta på något konstigt sätt. Vad kan händerna betyda? När kitt får höra om mordet så kör hon direkt ner till stationen. Detta var hennes fall! Just detta fallet hade kört henne i botten och gjort hennes liv till ett rent helvete. Men hon kände en skuld till de små flickorna, som att det var hennes fel att där blev nya mördade. Om hon bara hade satt ditt mördaren från början så skulle detta inte ha fortsatt. hon var den som var mest inasatt och fallet hade varit hennes liv de senaste åren.

Mary Catherine heter den nya frecha polisutredaren som höll i fallet, hon tillåter inte att kitt skall ta över hennes fall. MC hade goda rykten, hon var en bra polis och det visste hon själv om.
Polischefen Sal på stationen tycker inte heller att det låter som en bra idé och skicka hem kitt. När hon kommer hem så får hon ett väldigt specielt samtal. Det var änglamördaren som ringde till henne och sa att han ville ha henne i fallet. Han påstod att det inte var han som hade mördat den nya flickan, att där var en playgator som han kunde hjälpa dem att fånga. Hans påstod att hans verk var perfekta. han hade ingen medkännsla alls, han var iskall. Han kände till mördaren och han kom att döda igen. Han vägra prata med någon annan än kitt. När han hade lagt på ringde hon genast till stationen och berätta om samtalet, ingen trodde henne. Alla tyckte bara att hon var en galen alkolist som var desperat efter att få fallet. Men tillslut fick hon delta i fallet. Änglamördaren ringde igen denna gången på stationen och det var först nu som de andra börja tro henne på riktigt.

MC och kitt blev parteners. De lär sig att arbeta med varandra och blir allt bättre vänner. Änglamördaren spelar ett spel som nästan knäcker kitt, i utbyte av information vill han gå närmare in i hennes liv. Han är besatt av henne. Där är en tidpunkt i boken som det står helt still undertiden så dör två flickor till. Joe skaffar ny familj med en kvinna som heter valerie och hennes lilla flicka sandy. Detta gör att kitt nästan börjar dricka igen. Där finns konstiga sandband som kopplar joe till fallen och han blir misstänkt. Kitt tror inte på detta, men bevisen riktas skarpt mot honom. Hon älskar fortfarnade sin nuvarande exmake och kan inte tror något ont om honom.
kitt och MC har teorier om att mördaren skuklle kunna vara en kvinna och det verkar som att mördaren skulle kunna vara polis, stämmer detta? Hur kan annars mördaren ligga ett steg förre dem helatiden. Det är något som dem inte ser, hur skall dem hitta lösningen?
Kommer dem att lösa fallet? Vem är såfall den skylldiga?
Finns där verkligen en playgator?
Talar änglamördaren sanning eller han lurar dem bara för att dem inte skall komma han på spåren?
Svaret är framför deras ögon hela tiden, varför kan de inte se det?

Slutet är oväntat och överaskande!
Betyg 5KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Änglamördaren


  Köp boken som film på cdon: