bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Samma Författare:
Andras blod
Det andra könet
För en tvetydighetens..
Misstag i Moskva
Liknande böcker:
Hallonfallet
 G. Tunström
Ensamheten
 I. Andersson
Den andra munnen
 C. von Zweigbergk
Allt utom det
 H. Busch
Führerns barnmorska
 M. Robotham
Huset med de sju gavlarna
 N. Hawthorne
Nora O'Donoghues dröm
 M. Binchy
Kärleken väntar längst..
 M. Åberg
Kära Madame de Staël
 E. Lundström
Den svarta ängeln
 M. Sandemo

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerAvled stilla

 
Författare: Simone de Beauvoir
Genre: Roman
Ämnesord: depression, hälsa, psykologi, kärlek
Utgivningsår: 1977
ISBN: 9100572659
 
Sorglig:  5

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


I Avled stilla skildrar Simone de Beauvoir sin mors död i cancer. Hon beskriver hur sjukdomen dag för dag tar över och förvandlar denna envist livsbejakande gamla dam till en hjälplös och förnedrad människospillra. Klart och enkelt berättar hon om sin relation till modern, med vars borgerliga livsuppfattning hon haft så lite gemensamt, och som för att kompensera sitt olyckliga äktenskap klängde på sina döttrar i härsklystna kontaktförsök - tills sjukdomen gjorde henne foglig och tacksam för det minsta.
Det är en berättelse fylld av moralisk komplikation. Gjorde döttrarna rätt i att förtiga moderns tillstånd för henne? Gjorde de rätt som lät läkarna operera henne och därmed förlänga vad som bara kunde bli en utdragen och plågsam dödskamp?

Simone de Beauvoir (1908-1986) är en av Frankrikes främsta moderna författare, mest känd för den feministiska klassikern Det andra könet och för sin stora svit av memoarböcker. Avled stilla utkom första gången 1964.

Utdrag ur boken:
Antingen man föreställer sig odödligheten såsom himmelsk eller jordisk förmår den inte trösta den som älskar livet och måste dö.

Medelbetyg: 4 (1 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Avled stilla :


minigrisen 2007-12-09 19:40
Jag blev verkligen berörd av denna bok. Kan inte sluta tänka på döden nu och det är allt jag ser runt omkring mig... alltså jag ser att den inte syns. Döden är umdangömd i samhället och det är lite detta som boken handlar om. Jag kände inte så starka känslor för personerna. Kanske är boken lite för hårt skriven. Den handlar inte så mycket om känslor utan mer om vad simone upptäcker om sin mor och varför saker och ting var som de var i deras liv. det är väldigt intressant att läsa hur hon resonerar kring hur man påverkas av händelser och människor i livet. Jag gillar den här boken jättemycket men eftersom berättelsen i sig inte var så bra i mina ögon så blir det bara en 4
Betyg 4KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Avled stilla


  Köp boken som film på cdon: