bokrecensioner boktips

Equinox

Författare: Michael White
Genre: Thriller
Ämnesord: mord, religion, historia, spänning, vetenskap
Utgivningsår: 2007
ISBN: 9789170024177


Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

I universitetsstaden Oxford i England skördar en seriemördare offer bland unga kvinnor. De bestialiska morden är utförda med kirurgisk precision och varje gång har mördaren avlägsnat en kroppsdel och ersatt den med ett mynt präglat i en specifik metall. Guld för hjärtat, silver för hjärnan.

Polisfotografen Philip Bainbridge och Laura Niven, hans livs stora kärlek och kriminaljournalist i New York, åker tillsammans till platsen för det första mordet. Synen som möter dem är ohygglig, men Laura tycker sig känna igen myntet mördaren lämnat efter sig.Laura börjar forska och snart kommer hon ett hemligt sällskap som stammar ända från Isaac Newtons tid på spåren. Hon och Philip stiger in i en mytisk värld av alkemi och astrologi.

Det är inte första gången detta slags mord har utförts, och nu, kring vårdagjämningen, står stjärnorna åter i rätt position för att en dödlig ritual ska kunna utföras. En ritual som innebär att skapa en magisk figur av de olika kroppsdelarna mördaren samlat. Genomförs ritualen på rätt sätt ska den leda till evigt liv.

Med hjälp av stjärnornas positioner kan Philip och Laura räkna ut när nästa mord ska ske, och en ursinnig jakt på mördaren inleds. Snart befinner de sig mitt i ett livsfarligt spel, fångade i de djupa labyrintiska tunnlarna under Oxford.


Utdrag ur boken:
"Vad jag förstår så är Väktarnas existens till och med ännu hemligare än Svarta sfinixordens existens, och de har varit mer framgångsrika - fram till nu. På Newtons tid leddes Väktarna Robert Boyle. Newtons store rival."
Medelbetyg: 3,75 (4 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Equinox :
2007-07-05 12:35
Det här var en bok som vara så spännande så att jag inte klarade av att avsluta den kvällstid. ett stort + för faktadelen som kom sist.
Betyg 4
2007-11-27 17:19
Jag gillar idén, miljöerna och historien i det hela, men tyvärr förstörs stämningen av ett banalt och krystat språk: meningar som "Den fruktansvärt vassa kniven" gör att det blir mer skrattretande än spännande. Undrar om det är författaren eller översättaren.
Betyg 3
2008-01-26 17:02
Ganska bra underhållning. Brukar gilla när historier från flera tidsepoker knyts samman till en. Men här är de lite ojämna.
Betyg 3
2009-01-25 15:58
Eftersom jag recenserade en bok förra gången som jag tyckte var så tråkig, vill jag denna gång recensera en bok som var otroligt bra.
Den här boken heter EQUINOX och handlar om ett flertal mord på unga kvinnor och en ung man. Det konstiga är att mördaren avlägsnar en del inre organ och lämnar tex. ett silvermynt där hjärtat, hjärnan, gallblåsan och levern funnits.

Polisfotografen Philip Bainbridge och kriminalreporten Laura Niven börjar intressera sig för fallen. De kommer fram till att det är rituella mord som förekommit under flera århundranden. Redan under Isaac Newtons tid. De hittar fakta att de senaste liknande morden hände 1851, i en tidning på biblioteket. Laura tror sig veta att morden sker när natten går över till ett nytt stjärntecken. Men det är ingenting som Kommissarie Monroe, som har hand om utredningen vill tro på.

Philip och Laura dras in i en mystisk värld av alkemi och astrologi.
Man får även följa Newton under hans levnadstid.

Boken är väldigt spännande och svår att lägga i från sig. Allt detta om astrologi och alkemi tyckte jag var så intressant så jag var tvungen att läsa på lite mer om det på internet.

Jag ska inte avslöja hur allt slutade. Men det som var bra var att det i slutet av boken fanns fakta om vad som var sant och vad som var fiktion i berättelsen.

Jag rekommenderar verkligen denna bok, främst till de som är intresserade av det ockulta.
Betyg 5Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Equinox
Liknande böcker:
Inte den du tror
 H. Ford
Moln över Hellesta
 M. Söderholm
Bedrägeriet
 H. Fogelström
De oönskade
 R. Andersson
De oönskade
 R. Andersson
Tillbaka till livet
 H. Fogelström
Ett hem att dö för
 L. Arvidsson
Blåmärken
 L. Arvidsson
Sommaren med Randy
 J. McLean