bokrecensioner boktips

One Piece

Författare: Eiichiro Oda
Genre: Seriealbum
Ämnesord: spänning, äventyr
Utgivningsår: 1997
ISBN: 9163828995


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Målgruppen är samma som för Dragon Ball, dvs huvudsakligen killar i 10-14-årsåldern.One Piece är en stor succé i både Japan och Tyskland. Upplagan i Japan är för närvarande 2,5 miljoner per bok. Hittills har 28 böcker utkommit i Japan och fler är på väg. Dragon Ball-format.

Utdrag ur boken:
Min dröm är att bli pirat.
Medelbetyg: 4,18 (11 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av One Piece :
2007-06-10 21:41
One piece handlar om en pojke som drömmer om att bli pirat.

One piece är namnet på den största sjörövarskatt som någonsin funnits.
One piece är också namnet på manga om de desperata och blodtörstiga pirater som är på jakt efter skatten.
Hjälten Monkey D Ruffy, en pojke som drömmer om att bli pirat.Genom att äta av "djävulsfrukten" har han fått en kropp som är lika elastisk som gummi, men samtidigt förlorat förmågan att simma-ett stort problem för en sjörövare.
Betyg 5
2007-06-12 20:42
Bästa mangan som finns
Betyg 5
2007-06-25 15:03
Ruffy är en liten pojke som vill bli den bäste piraten i hela världen. Hur blir han det? Genom att hitta One Piece; den största skatten någonsin.
Under sin resa rekryterar han de personer som han möter till sin besättning. En svärdsfäktare (som vill bli den bäste svärdsmästaren i hela världen), en kartritare (som vill bli den bästa navigatören i hela världen), en köksassistent (som vill bli den bäste kocken i hela världen), en sjukskötare (som vill bli den bäste läkaren i hela världen)...

Serien växlar mellan ganska barnslig (men rolig) humor, jättelånga jätteutdragna fajter och små tal om hur beslutsam man måste vara för att nå sitt mål.
Även om "One Piece" innehöll en viss kvalitet i början så har den tyvärr inte varat. Det har nu blivit en sjukt lång serie som kommer att drygas ut så länge den är populär; därav en story som konstant blir tunnare.
Hade varit bättre om de slutat i tid.

Serien består än så länge av 60 delar, varav 54 finns på svenska.
Betyg 2
2007-07-04 17:17
One Piece handlar om piraten Ruffy, vars högsta önskan är att bli kungen över alla pirater. På sin resa mellan öar och farliga vatten träffar han nya vänner och farliga fiender. Ruffys mål är att ta sig till ön Raftel och hitta den mytomspunna skatten One piece som sägs förena allting.
Åtminstone är det själva huvudintrigen men handlingen tar ständigt nya vändningar och slinker in på sidospår och nya episoder. Jag skulle vilja säga att det är på både gott och ont.

I de tidiga volymerna känns det inte som att författaren har några ambitioner att göra serien rekordlång då de är ganska anspråklösa små historier utan verkligt djup. Det är lättsmält och trevligt.

Långsamt växer sig serien och äventyren blir allt längre, mer utdragna och komplexa. Tyvärr slår det krokben på sig själv och blir stundtals tjatigt och tramsigt. Framförallt slagsmålscenerna kan vara fruktansvärt långa och gör att tempot stundtals går förlorat. Odas skaparglädje tar ibland överhanden och stjäl fokus från själva berättelsen

Å andra sidan berör One piece väldigt mycket om man bara har överseende med det banala och ibland lite övertydliga. Mycket kretsar kring att förverkliga sina drömmar men också om vänskap och att göra upp med sitt förflutna.

Oda vill väcka känslor hos läsaren och lyckas bra med det. Främst tack vare ett färgstarkt karaktärsregister och förmågan att få läsaren att sugas in i mellan bladen och känna sig delaktig i den värld som är One piece.

Betyg 3
2007-07-15 14:54
Jag gillar manga.Inte tu tal om saken.Men One Piece är en av de som förmodligen aldrig kommer ta slut och eftersom den är mäkta populär i Japan så kommer författaren/tecknaren säkert(med förlaget i ryggen)dra ut på den tills den slutar sälja och storyn försvunnit helt.För mig är Naruto en vackert tecknad manga,stilen i One Piece faller mig inte heller i smak konstnärligt.Den är ju heller inte riktad till vuxna kvinnor utan småpojkar(med betoning på pojkar).
Lille Monkey D Ruffy vill helst av allt bli pirat och hitta den legendariska One Piece,en enorm skatt.Han drar ihop en egen piratklan och ger sig av,jagad av pajaspirater och andra bisarra varelser.

Storyn är lagd till en märklig miljö blandad av olika tidsepoker där pirattjejer bär kortkort och urringning samtidigt som manliga är mer traditionellt Pirates of The Caribbean-stukade.
Nackdelen med evighetsmanga är att minsta lilla sidospår blir utdraget och tar cirka tio sidor i anspråk tillsist,det blir laxermedel av det hela.Jag läste 6 volymer av One Piece och redan när de var slut insåg jag att detta blivit en mjölkko mer än en läsvärd manga.
Betyg 2
2007-08-03 14:43
Värdens bästa manga ingen klår den
Betyg 5
2007-12-29 15:25
helt klart den bästa mangan!! Men jag har inte hunnit läsa alla böckerna än=(....!!=)<3
Betyg 5
2010-04-14 19:43
För 20 år sedan var Gol.D.Roger en man som regerade över haven och blev pirat kungen. Av någon anledning har han blivit fången av marinerna och är på väg till sin avrättning. På avrättningen finns det människor som observerar. De frågar han: Var är din skatt, var har du lagt allt du har hittat?
Gol.D.Roger: Haha, min skatt? vill ni ha det så kan ni få det, jag lämnade allt i den där platsen!
Mariner som står bredvid: SLUTA PRATA, "De hugger honom med kniven och han dör med ett leende!
Människorna rasar i glädje och alla springer ut till sjön och fixar skepp för att bli pirater och hitta den legendariska skatten som Gol.D.Roger lämnat bakom honom "One Piece".

Monkey.D.Luffy är en pojke som har blivit motiverad att bli en pirat och i sin tur piratkungen eftersom en pirat som heter Shanks har räddat livet på honom.

Luffy börjar sin resa med att hitta en kompis som vill bli marin och göra det som är rättvist för folken. Luffy träffar efterhand på vänner som han samlar för att bli pirater tillsamans och kanske t.o.m piratkungen.

One Piece är ett mycket äventyrligt manga som gör att du kommer in i äventyren med dem. Den handlar även om gott och ond, i andra ord justice and evil.
Marinerna påstår att de är JUSTICE och måste utrota alla pirater för att de är onda och stjäl från folk. Men luffy är annorlunda, han vill bli pirat för andra orsaker, inte att stjäla.! Alla vänner som han samlar är inte onda heller direkt, utan att deras gäng håller ihop och skulle dö för varandra.

One Piece fighterna är underbara och mycket bättre än andra tycker jag. Själv har jag läst alla chapters och böcker som finns ute och har t.o.m sett alla avsnitter (jag tittar inte på svenska så jag vet inte om det finns med svenskt text/tal).

Den här är bästa anime/manga enligt mig, Hoppas ni tycker om den . Bye bye all! XD
Betyg 5
2010-06-06 20:04
den här boken är en serie med 28 delar. boken hadlar om ruffy som har en dröm att bli pirat.i hans hem by är de ett gäng pirater deras kapiten shanks är ruffys förobild en dag lämnar piraterna byn och dom kommer inte tillbaka shanks ger ruffy han att och han säger nästa gång vi motts ska du vara pirat och åter lämna min hatt. åtta år senare börjar hans resa som pirat han ska leta efeter en besättning. på han resa kommer han till ett skepp där den hemska piraten alvirda är kapten ruffy räddar en slav som som hon har tagit. på si n resa hittar han svärd mästaren zoro genom att rädda honom går han med på att bli en pirat med honom.
Betyg 5
2012-03-25 19:48
Jag tycker om denna manga serier men den är långt i från prefect. Stilen tycker jag känns ganska så slarvig. Men One piece är en underhålande manga som jag vill läsa vidare i.
Betyg 4Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till One Piece
Liknande böcker:
Frejas smycke
 P. Madsen
Frejas smycke
 P. Madsen
Frejas smycke
 P. Madsen
Öknens ros
 A. Maury
Trollkarlarnas natt
 A. Maury
Korpens brödraskap
 A. Maury
Den stora bataljen
 L. Salvérius
Vercingetorix dotter
 D. Conrad