bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Samma Författare:
Glasslottet
Half Broke Horses
The silver star
Liknande böcker:
Det gäller livet : en..
 J. Palmström
Himlen kan vänta
 L. Gray
Kanslern: Axel Oxensti..
 G. Wetterberg
Fristen
 P. Levi
Inte bara applåder
 L. Björnstrand
Trådrullen
 S. Olin
Konsten att fejka arab..
 L. Liman
Bilder
 I. Bergman
this is my life
 C. Lindarw
It was on fire when I..
 R. Fulghum

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerGlasborgen

 
Författare: Jeannette Walls
Genre: Biografi
Ämnesord: filosofi, depression, mat, politik, humor, religion, natur, kärlek, kultur, framtid, ungdom
Utgivningsår: 2005
ISBN: 9146214232
 
Romantik:  6
Humor:  4
Sorglig:  8

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


Jeannette Walls mamma och pappa, några av de många oförglömliga karaktärerna i denna ovanliga självbiografi, är excentriker. Rex är en karismatisk och djupt störd man, vars lilla drinkproblem hindrar honom från att någonsin behålla ett jobb, Rose är konstnär som tycker att det är viktigare att måla en tavla än att se till att det kommer mat på bordet. Ungar ska bara lämnas ifred, då blir de lyckliga och härdade till såväl kropp som själ.

I denna skakande men samtidigt så underhållande uppväxtskildring slås vi av den ömsinthet med vilken Jeannette Walls beskriver sin familj, och hur skickligt hon låter oss förstå hur de begåvade syskonen invaggas i övertygelsen om att deras turbulenta liv i djupaste fattigdom bara är ett enda strålande äventyr.

Utdrag ur boken:
En del av människorna som bodde i de där städerna hade gjort det i åratal.Andra var rotlösa, som vi-bara genomresa. Det var spelare eller före detta fängelsekunder eller krigsveteraner eller vad mamma kallade lösa kvinnor. Det var gamla guldgrävare, med ansikten skrynkliga och bruna som torkade äpplen. Ungarna var seniga och hårda, med valkar på händer och fötter. Vi brukade bli vänner med dem, men inte för nära vänner, eftersom vi visste att förr eller senare skulle vi flytta.

Medelbetyg: 4 (5 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Glasborgen :


moberg 2007-06-04 19:42
Jeanette växer upp tillsammans med sina tre syskon. Rose, mamman, målar tavlor. Rex, pappan, dricker och kan inte behålla ett jobb. barnen har en turbulent uppväxt. De bor korta stunder på olika ställen. Det ena fattigare och värre än det andra. Föräldrarna tycker det är viktigare att de får finna sig själv och leva som de vill, än att skaffa mat och kläder. Barnen blir ofta upp ryckta mitt i natten för att ge sig iväg pga att fadern råkat i "olycka". Föräldrarna tycker att ungar ska lämnas ifred, då blir de lyckliga och härdade till kropp som själ.
Jeannette beskriver skickligt hur syskonen invaggas i övertygelsen om att deras turbulenta liv i svåraste fattigdom bara är ett enda strålande äventyr.
Det är en eländig, gripande barndom, men också en kärleksfull uppväxt som skildras.
Betyg 5

verran 2008-05-24 20:11
Helt klart en av de bästa böcker jag läst! Jeannette lyckas på ett förträffligt sätt skildra sin barndom som inte kan ha varit lätt. Hon är ett riktigt maskrosbarn och jag är imponerad över hur hon nu på ett så utmärkt sätt lyckas beskriva sin uppväxt.
Betyg 5

bonadea 2010-06-07 20:33
Jeannette Walls har skrivit en underbar historia om sin karismatiska familj. Fast familjens liv är hård med många bakslag finns det ingen bitterhet i berättelsen, tvärt om lyckas familjen hitta små glädjeämnen i och det vi kallar skräp visar sig vara skatt för någon annan.
Detta hade kunnat vara en tragisk bok men istället är den varm hjärtad och visar oss hur annorlunda ett liv kan vara.
Betyg 4

animisha 2013-12-08 20:33
Vilken misär. Till en början är boken skriven med gott mod, men halvvägs är misären så gigantisk att det är plågsamt att läsa boken. Jag avskyr föräldrarna från djupet av mitt hjärta och det är fantastiskt att tre av fyra barnen har klarat sig som vuxna. Jag blev starkt gripen av Jeannettes livshistoria, och därför får boken en trea och inte en tvåa, men jag tyckte inte om den!
Betyg 3KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Glasborgen


  Köp boken som film på cdon: